Gemeente Deurne

27-09-2007
Positief overleg met dorps- en wijkradenKop

Dinsdag 18 september heeft tussen de Deurnese dorps- en wijkraden, burgemeester Daandels en wethouder Lemlijn het halfjaarlijkse overleg plaatsgevonden. Dat de samenwerking onderling steeds beter gaat, bleek wel uit de positieve sfeer van de vergadering. Er werd enthousiast verteld over de plannen en ontwikkelingen voor de dorpen en wijken en de rol van de dorps- en wijkraden hierbij.

Ontwikkeling
In de dorpen wordt hard gewerkt aan de Integraal DorpsOntwikkelingsProgrammas (IDOPs). In De Heiakker en Koolhof zijn leefbaarheidprojecten in uitvoering en in de St. Jozefparochie en in Liessel zijn de woonservicezones volop in ontwikkeling. Verder gaan op diverse plaatsen de wegen op de schop.
De dorps- en wijkraden leverden een forse bijdrage bij de ontwikkeling van al deze onderwerpen. Daarnaast zag men nog kans om hier en daar grote evenementen te organiseren om de onderlinge band tussen de bewoners te verstevigen.

Nieuw convenant
Er zijn afspraken gemaakt om de steeds belangrijkere rol van de dorps- en wijkraden met de gemeente vast te leggen in een nieuw convenant. Hierbij wordt ook gekeken naar de subsidie die men krijgt om de leefbaarheid te bevorderen. Dit alles in lijn met de opdracht van de gemeenteraad om te komen tot de versterking van de positie van de dorps- en wijkraden.