Ingezonden persbericht


debalie | centrum voor politiek en cultuur

Nominaties gezocht!
Big Brother Awards 2007

vrijdag 21 september | De Balie Amsterdam | 20.00 uur

Staan de camera's nu ook al bij u in de straat? Wordt u iedere dag naar uw identiteitsbewijs gevraagd? Bent u bezorgd over die chip in uw nieuwe biometrische paspoort in verband met uw aanstaande vakantie? Of over de komende 'bewaarplicht verkeersgegevens' op grond waarvan uw bel- en internetgegevens anderhalf jaar bewaard gaan worden? Of misschien heeft u genoeg van de manier waarop een bedrijf, instelling of uitgaans-gelegenheid met uw persoonlijke gegevens omgaat, of u blootstelt aan onnodig veel controle? Wees geen hulpeloos slachtoffer, maar doe iets terug!

Op vrijdag 21 september 2007 reikt Bits of Freedom voor de vijfde keer de Big Brother Awards uit. Met de Awards worden de persoon, het bedrijf of de overheidsinstelling te kijk gezet die zich het afgelopen jaar te buiten zijn gegaan aan de controle van burgers en schending van hun privacy. Vanaf vandaag kan iedereen nominaties indienen.

Nominaties zijn welkom via info@bigbrotherawards.nl, bij voorkeur voorzien van uitleg en documentatie. De identiteit en gegevens van de inzenders worden niet openbaar gemaakt. Awards zijn er in vier categorieën: personen, bedrijven, overheden/instellingen en voorstellen. Een deskundige jury beoordeelt de nominaties en kiest de winnaars.

De uitreiking van de Big Brother Awards 2007 wordt georganiseerd door Bits of Freedom en mede mogelijk gemaakt door XS4ALL en De Balie. De uitreikingen zijn op vrijdagavond 21 september 2007 om 20.00 uur, in de grote zaal van De Balie, Amsterdam.

Kijk ook op:
Big Brother Awards www.bigbrotherawards.nl
Bits of Freedom www.bof.nl
De Balie www.debalie.nl

Praktische informatie
Waar: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam Wanneer: vrijdag 21 september 2007, 20.00 uur
Toegang: gratis
Live: Dit programma is live te volgen via www.debalie.nl