Gemeente Soest

15 sporten in Mission Olympic, The City!

Datum: 30/07/2007

Op vrijdag 21 september 2007 komt Mission Olympic, The City naar Soest! Mission Olympic, The City is een mobiele sportstad die bestaat uit 15 verschillende sporten. The City wordt georganiseerd door NOC*NSF en Coca-Cola Nederland in samenwerking met de gemeenten Soest en Baarn en het WhoZnext-team Soest/Baarn. Het eerste deel van de dag is The City open voor leerlingen van de Waldheimmavo, het Baarnsch Lyceum en het Griftland College. Van 15:30 tot 16:30 uur is het voor alle jongeren tussen de 12 en 19 jaar die buiten schooltijd willen komen sporten en kennis willen maken met sporten en verenigingen uit de buurt.

Het WhoZnext team organiseert dit om jongeren meer met sport in aanraking te laten komen. Ze willen hen stimuleren het plezier in sporten te ervaren en ze laten kennismaken met de sportmogelijkheden van Soest/Baarn. Vanwege ruimtegebrek wordt The City niet zoals eerder gezegd op het Raadhuisplein georganiseerd maar op het sportpark aan de Bosstraat (velden SO Soest).

Het wordt een dag vol sport en gezelligheid, een DJ draait eigentijdse muziek en sportverenigingen uit de omgeving bieden de volgende sporten aan:

* American Football Amersfoort - Untouchables
* Basketball - The Red Stars

* Bossaball - STAM/SoVoCo

* Beach Volleybal - STAM/SoVoCo

* Panna-Toernooi - SO Soest

* Boogschieten - De Stulp

* Golf Golfvereniging - Soestduinen

* Vechtsport - van Diermen Sport

* Honkbal - Honk/Softbalvereniging de Knickerbockers
* Knotshockey - MHC Soest

* Schermen -- Schermvereniging Vivas

* Unihockey - MHC Soest

* Tumbling - Griftlandcollege

* Skateboarden - Skate Create

* Moutainbike - Moutainbike Club Midden-Nederland
* Dansen - Free Motion

Jongeren kunnen al deze sporten uitproberen en als ze lid willen worden van een sportvereniging kan dit door gebruik te maken van een sportbon ter waarde van 50 . De sportbon geeft een korting van 50 op het jaarlidmaatschap bij één van de sportclubs die aan deze dag meewerken. Deze sportclubs moeten wel aangesloten zijn bij een van de sportbonden van NOC*NSF.

De 3e en 4e-klassers van de 3 scholen worden ingedeeld onder schooltijd. Alle andere jongeren zijn welkom van 15.30 tot 16.30 uur. Het idee is dat jongeren er vrij kunnen rondlopen, korte workshops bij de genoemde sporten kunnen volgen en op deze manier kennis kunnen maken met verschillende sporten.

Lees de gehele of een geselecteerde tekst voor.