Gemeente Vlist


---

Conferentie

Conferentie Vernieuwend Ondernemerschap

vrijdag 21 september 2007

Loopt u rond met nieuwe plannen voor uw bedrijf en/of de Krimpenerwaard? Kom dan naar de conferentie Vernieuwend ondernemerschap!

Onderwerpen:

* Conferentie

* Deelnemers

* Tijd en locatie

* Programma

* Aanmelden

* Meer informatie?

Conferentie

Schaalvergroting van het melkveebedrijf, agrarisch natuurbeheer, zorg en kinderopvang op de boerderij, verkoop van eigen kaas, bed & breakfast .... er gebeurt van alles in de Krimpenerwaard. Wat zijn nog andere veelbelovende agrarische (neven)takken van sport? Hoe ziet ú uw toekomst als ondernemer in de Krimpenerwaard?

Ondernemer zijn betekent kansen benutten en ook risicos nemen. Gemeenten en provincie willen het eigen open karakter van de Krimpenerwaard behouden én ondernemers ondersteunen bij plannen om de (economische) vitaliteit te vergroten.

Het doel van de conferentie is een beeld te krijgen van de mogelijkheden voor vernieuwend ondernemerschap in de Krimpenerwaard:
* Ideeën om bestaande en nieuwe producten, diensten en markten te ontwikkelen?

* Kansen en knelpunten?

* Rol van overheden zijn (o.a. regelgeving, subsidiëring) bij het realiseren van kansen en wegnemen knelpunten?

De conferentie is een gezamenlijk initiatief van de vijf gemeenten in de Krimpenerwaard: Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist. Met enkele ondernemers uit het gebied vormen zij een 'lokale groep van gangmakers' voor vernieuwend ondernemerschap.

Deelnemers

De conferentie is bedoeld voor agrariërs, ondernemers uit de horeca en recreatie, bestuurders en beleidsmedewerkers van lokale overheden en andere betrokkenen. Ook worden potentiële vragers en bemiddelaars van producten en diensten uitgenodigd, zoals de VVV, zorginstellingen en sportverenigingen.

Tijd en locatie

De conferentie vindt plaats op vrijdag 21 september van 10.00 tot 15.30 uur. Locatie: Kaasboerderij Hoogerwaard, Lageweg 45, 2935 CD, Ouderkerk a/d IJssel.

Programma

Na opening door wethouder Bart Crouwers van de gemeente Vlist, vertellen ondernemers uit en van buiten het gebied hoe zij nieuwe producten en diensten in de markt hebben gezet. Vervolgens worden in verschillende workshops ideeën verzameld voor vernieuwend ondernemerschap in de Krimpenerwaard. Na de lunch gaan we over tot actie: wat moet er gebeuren om deze ideeën te realiseren en wat verwachten we van overheden en andere partijen? De beste ideeën zullen na de conferentie met ondersteuning door de 'lokale groep van gangmakers' verder uitgewerkt worden.

Aanmelden

Aanmelden voor de conferentie kan nu al (met vermelding van uw naam en indien van toepassing uw organisatie) bij:

Bea de Groot (CLM)

tel. 0345 - 470703

beadegroot@clm.nl

Meer informatie?

Henny de Jong (gemeente Vlist)

tel. 0182 - 348483

h.dejong@gem-vlist.nl

Erna van der Wal (CLM) - organisatie

tel. 0345 - 470700

evdwal@clm.nl


---

| |