Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum: 11 september 2007

Open dag nieuwbouw vaste-plantenkwekerij Jos Swinkels Vrijdag 21 september, Chijnsgoed 10 in Sterksel

De vaste-plantenkwekerij van Jos Swinkels aan Chijnsgoed 10 bestaat 15 jaar. De bestaande locatie is nu fors uitgebreid en voorzien van de nieuwste technieken. Er is onder andere flink geïnvesteerd in goede arbeidsomstandigheden. Op vrijdag 21 september is de nieuwbouw te bezichtigen tijdens de open dag vanaf 10.30 uur.

De innovaties in het bedrijf zijn enerzijds teelttechnisch van aard en spelen anderzijds in op het bieden van prettige arbeidsomstandigheden. Een deel van de werkzaamheden is verder geautomatiseerd. In de toekomst zal dat een arbeidsbesparing van 25% opleveren. Dit betekent: meer productie met dezelfde hoeveelheid arbeid.

Tijdens de open dag op 21 september kunnen collega-tuinders en (vak)pers de nieuwe locatie komen bezoeken. Ter plekke krijgt u zicht op:
- verwerking van planten op werkhoogte in de hal;
- verwarming of koeling van werkruimtes met een warmtepomp;
- kweek van P9 potten in trays in plaats van kweek in de traditionele kisten;
- oppotten met de nieuwste Visser combivuller;
- gebruik heftruck voor alle tilwerkzaamheden bij inrichting nieuw containerveld;
- beregening en gewasbescherming met gietwagens.

De kwekerij produceert op dit moment ongeveer 2,5 miljoen planten op jaarbasis verdeeld over een assortiment van ongeveer 300 soorten. De productie is verdeeld in ongeveer 2 miljoen P9 potten en 500.000 stuks C1 potten. De totale teelt oppervlakte bestaat uit 4 ha. containerveld en 2500 m2 kas. De productie van uitgangsmateriaal is voor 90% in eigen hand.

Open dag: vrijdag 21 september vanaf 10.30 uur, Chijnsgoed 10 te Sterksel.

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door medewerking van: R&R energieverdieners, Rabobank Geldrop en Heeze-Leende, Euroveen B.V., Van Krimpen BV, Bouwbedrijf Cox, Lentse Potgrond, Florensis, Coöperatieve tuinbouwvereniging Isidoras b.a., Hortiplan N.V., Jenniskens Tuinbouwloonbedrijf B.V., Groeibalans, Floramedia, Scotts, De Vries Installatietechniek, ABAB accountants en adviseurs, Groeibalans, ZLTO Advies en DLV Plant.



Ingezonden persbericht