Gemeente Soest

Sport voor jongeren

Datum: 12/09/2007

Vrijdag 21 september 2007 Mission Olympic the City in Soest

Gratis kennismaken met sport voor jongeren

Het WhoZnext team Soest/Baarn roept alle jongeren van 12 tot 19 jaar op om te komen sporten op 21 september 2007 tussen 15.30 en 16.30 uur op het sportpark van Sportorganisatie Soest, aan de Bosstraat te Soest.

Het team organiseert dan samen met NOC*NSF en Coca-Cola Nederland een 'Olympische stad' met sport en muziek, genaamd Mission Olympic - The City. De jongeren kunnen zestien verschillende sporten uitproberen. Er zijn ook nieuwe vormen van sport zoals Bossaball, elektronische dansmatten en Wii's. Een DJ zorgt voor goede muziek tijdens het sporten.

Sportieve scholen

De 11 jongeren van het WhoZnext team zijn afkomstig van het voortgezet onderwijs in Soest en Baarn, het Baarnsch Lyceum, de Waldheim-mavo en het Griftland College. De laatste maanden zijn de WhoZnext leden druk bezig geweest met het organiseren van de sportdag. Ze kregen daarbij steun van hun coaches van de gemeenten Soest en Baarn. Mission Olympic The City is een initiatief van NOC*NSF en Coca-Cola, sinds 2003, en wordt opgezet ism de gemeenten Baarn en Soest en het WhoZnextteam.

Op 21 september doen overdag 1.150 derde- en vierdeklassers van de scholen mee. Ook de buitenlandse leerlingen die met een uitwisselingsprogramma meedoen zullen van de partij zijn. De dag zal worden ingedeeld in vier blokken waarvan het laatste blok een instuif zal zijn. In dat laatste blok van 15.30 tot 16.30 uur is iedereen welkom. Het WhoZnext team nodig op school speciaal alle eerste- en tweedeklassers uit. De eerste drie blokken worden verdeeld over de klassen drie en vier en zijn voor hen verplicht.

Vernieuwend sporten

De sportdag wordt georganiseerd om jongeren kennis te laten maken met meer verschillende soorten sporten. Het WhoZnext team heeft een aantal nieuwe sporten op het programma gezet. Het volledige aanbod is als volgt:

* American Football: Amersfoort Untouchables
* Basketball: The Red Stars

* Honkbal Honk/Softbal: ver. de Knickerbockers
* Vechtsport: van Diermen Sport

* Bossaball: STAM/ SoVoCo

* Knotshockey: MHC Soest

* Beach Volleybal: STAM/ SoVoCo

* Unihockey MHC Soest

* Panna-Toernooi: SO Soest

* Schermen: Schermvereniging Vivas

* 4-4 Voetbal: SO Soest

* Tumbling : L.O.-docenten

* Boogschieten: De Stulp

* Skateboarden: Skate Create

* Golf: Golfclub Soestduinen

* Dansmatten en Wii's: E-Sportbond

* Moutainbike: Moutainbike Club Midden-Nederland
* Breakdance/street tricks: Free Motion

Mobiele sportstad

Het complete parkeerterrein van Sportorganisatie (SO) Soest aan de Bosstraat zal worden omgebouwd tot The City. Met hekken, containers en (opblaasbare) boardings zullen NOC*NSF en Coca-Cola de locatie in een sportstad transformeren.

Mission Olympic: een sportstad

Het WhoZnext team wil vele jongeren tegelijk laten sporten. Daarom bieden ze zó veel sporten aan dat het parkeerterrein te klein is. Een aantal sporten gebeurt daarom op de sportvelden achter The City.

Korting lidmaatschap

Jongeren kunnen alle sporten gratis uitproberen. Als ze besluiten lid te worden van een sportvereniging, kan dit door gebruik te maken van een sportbon ter waarde van vijftig euro. Deze sportbon geeft vijftig euro korting op het jaarlidmaatschap bij één van de sportclubs die aan deze dag meewerken. Deze sportclubs moeten wel zijn aangesloten bij een van de sportbonden van NOC*NSF.

Ook toeschouwers welkom

Het belooft een levendig en sportief evenement te worden en iedereen is welkom, als deelnemer of toeschouwer. Een DJ zorgt voor goede muziek tijdens het sporten of toekijken.

Een df zorgt voor goede muziek tijdens het sporten.

Lees de gehele of een geselecteerde tekst voor.