Uitgave "Wereldbaby's!" door Rentray

17/09/2007 11:41



Rentray



Mag je je baby papaya geven? Rijst? Curry? Het zijn vragen die kok Chris kreeg toen hij zich ontfermde over de keuken van het Moeder? van de Jeugdinstelling Rentray. In het Moeder? worden jonge meiden met gedragsproblemen opgevangen als ze zwanger zijn. Tijdens hun zwangerschap en de periode daarna, leren ze in het Moeder? de basisvaardigheden op het gebied van verzorgen, voeden en opvoeden. Vaardigheden die bij hen niet altijd vanzelfsprekend aanwezig zijn.

Ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van het Moeder? van Rentray, brengt Rentray een multicultureel kookboekje uit: "Wereldbaby's!" (ISBN/EAN: 978-90-809689-3-6). In het boekje staan niet alleen recepten voor jonge moeders en hun kind (uit zeven verschillende landen), maar ook interviews met bewoonsters, medewerkers en de kraamverzorgende van het Moeder?, een groot aantal praktische tips en achtergrondinformatie over de landen en hun (eet)cultuur.

Dat de moeders in het Moeder? uit heel verschillende culturen komen, was voor kok Chris een extra uitdaging. Hij bedacht samen met de meiden makkelijk uitvoerbare recepten, die niet tegen de verschillende culturen ingaan, maar er juist gebruik van maken. Wereldrecepten voor wereldmoeders: ze staan in het boek "Wereldbaby's". De recepten worden afgewisseld met informatie over de landen waar de wortels liggen van Christiaans meiden en er is bovendien aandacht voor de verhalen van de meiden zelf (en hun omgeving en verzorgers). Hoe raakte hun leven in de war en wat biedt het Moeder? hen?

Over de auteur
De auteur van "Wereldbaby's!" is Chris Stienstra, een van de weinige patissiers in Nederland. Daarnaast is hij kok en voedingsdocent bij Rentray. Binnen het Moeder? van Rentray helpt hij de jonge moeders bij het koken en het samen-stellen van (goedkope) en evenwichtige maaltijden voor zowel moeder als kind.

Over "Wereldbaby's"
"Wereldbaby's" wordt gesponsord door Prénatal en de opbrengst ervan gaat naar de "Vrienden van het Moeder?". Het kookboekje kost euro 9,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel of vanaf 21 september te bestellen via de website van Rentray, www.rentray.nl, of telefonisch via (0575) 57 70 44. Via dit nummer kunt u ook meer informatie opvragen over Rentray, het Moeder? en "Wereldbaby's!".