Scout-In ontvangt 5.500 scouts, Van Bijsterveldt, EliZe en Ali B

17/09/2007 12:38



Scouting Nederland



Vakbeurs Scout-In ontvangt 5.500 scouts, staatssecretaris Van Bijsterveldt, EliZe en Ali-B

Van 21 tot en met 23 september 2007 organiseert Scouting Nederland voor haar vrijwilligers de vakbeurs bij uitstek, de Scout-In. Ruim 5.500 leidinggevenden en bestuursleden uit heel Nederland slaan hun tenten op op Landgoed Velder te Boxtel. Een weekend lang kunnen de deelnemers samen met anderen programma-ideeën, suggesties en ervaringen uitwisselen.

Hoofddoel van de Scout-In is om het spelaanbod, voor de ruim 120.000 scouts die Nederland telt, actueel te houden. Daartoe wordt op zaterdag 22 september een informatie- en activiteitenmarkt ingericht met ruim honderdvijfentwintig activiteiten. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt, gaat met scouts in debat over de invulling van maatschappelijke stages. Ook ondertekent zij, samen met Willemien Meershoek, directeur van Scouting Nederland, een intentieverklaring om scholieren bij Scouting hun maatschappelijke stage te laten lopen.

Het thema van de Scout-In 2007 is 'Bouwen aan je toekomst'. Dat is een verwijzing naar het 100-jarig bestaan van Scouting wereldwijd en naar het feit dat in Nederland in 2010 wordt gevierd, dat honderd jaar geleden de eerste Scoutinggroep is opgericht.

De Scout-In is bovendien een bedankje van de Vereniging Scouting Nederland voor de inzet die de 30.000 vrijwilligers, grotendeels tussen de 18 en 30 jaar, in de afgelopen twee jaar voor Scouting hebben getoond. Informatieve activiteiten worden daarom afgewisseld met optredens van Ali-B, EliZe en cabaretgroep 'Bij Voorbaat Sorry'. Ali-B zal zaterdagavond o.a. 'Die leipe Scoutingflavour' ten gehore brengen.

De Scout-In vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats.Het is de derde keer dat voor dit evenement het Landgoed Velder wordt gebruikt. Ook in 2003 en 2005 werd hier de Scout-In georganiseerd. Voormeer informatie over de Scout-In zie: www.scout-in.scouting.nl

Leusden, 17 september 2007





http://www.scout-in.scouting.nl

http://www.scouting.nl