Gemeente Amsterdam


Startschot inschrijving FUTUR Award Jonge Ambtenaar van het jaar

Persuitnodiging
21 september a.s. geeft job cohen het startschot voor de inschrijving van de FUTUR AWARD Jonge Ambtenaar van het jaar De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, geeft het startschot voor de inschrijving voor de FUTUR Award Jonge Ambtenaar van het Jaar. De burgemeester vindt het van belang dat de inschrijving voor deze Award in Amsterdam van start gaat, omdat de winnaar van vorig jaar, Marije Bierlaagh, werkzaam is bij gemeente Amsterdam. Zij werkt bij het Project Capabel van het stadsdeel Bos en Lommer en zal ook aanwezig zijn. Met het openen van de inschrijving, roept hij collega's van andere gemeenten, provincies en ministeries op om een opvolger voor Marije te vinden. FUTUR Award?
Door deze Award, die voor de zesde keer wordt uitgereikt, wil FUTUR een positieve bijdrage leveren aan het imago van jonge ambtenaren en de overheid. Ook willen we de vernieuwing en verbetering van de overheid door jonge ambitieuze ambtenaren stimuleren. Vorige winnaars waren Mark Bressers, programmamanager eformulieren bij ICTU (ICT uitvoeringsorganisatie voor de overheid), Roel Nieuwenkamp, Directeur Ondernemerschap, Ministerie van Economische Zaken, Juul Reinking, vervoermanager bus bij het GVB Amsterdam en Medy van der Laan, ex-Staatssecretaris Cultuur en Media.

Nomineren
Vanaf 21 september tot 20 oktober kan iedereen jonge ambtenaren nomineren voor "Jonge ambtenaar van het jaar". Na de nominatiefase volgt de selectiefase waarin, met behulp van een professioneel werving- en selectiebureau, drie finalisten overblijven. Zij zullen op 24 januari 2008 met elkaar, voor de ogen van jury en publiek, de strijd aan gaan.

Jury en prijs
Een deskundige en gevarieerde jury bepaalt uiteindelijk de winnaar. De winnaar wint een unieke ervaring. Vorig jaar was dat een week lang een "experience" bij de VN in New York. Wat de prijs dit jaar is wordt op 21 september bekendgemaakt. Cohen zal ook de jury van dit jaar bekend maken. Jouke de Vries, Joost Eerdmans, Jan Willem Holtslag, Harry Borghouts, Lousewies van der Laan, Nebahat Albayrak, Hans Wiegel, Jaap Kooiman, Guusje ter Horst, Camiel Eurlings, Loek Hermans, Wouke van Scherrenburg, Ciska Dresselhuys, Erik Gerritse, Wouter Bos en Mirjam Sterk namen eerder deel aan de jury. Over FUTUR

FUTUR is hét landelijke netwerk voor alle jonge ambtenaren in Nederland. FUTUR is er voor ambtenaren die werken bij rijk, provincies, gemeenten, hogere colleges van staat, waterschappen en uitvoerende organisaties. Het doel van FUTUR is om jonge ambtenaren onderling en met derden in contact te brengen, de overheid te vernieuwen en te verbeteren, om jonge ambtenaren de kans te geven zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen, en om het imago van de overheid te verbeteren. Daarvoor organiseren wij het hele jaar door activiteiten, zoals lezingen, masterclasses, discussiebijeenkomsten etc. meer informatie vindt u op www.futur.nl of neem contact op met: Marije de Groot 06.41298334 Wat: de opening van de inschrijvingsperiode voor de FUTUR Award Jonge Ambtenaar van Jaar. Waar: de Raadszaal in het stadhuis te Amsterdam. Wanneer: vrijdag 21 september om 15:30uur.


---- --