Start Europese campagne ECODRIVEN op 21 en 22 september

19/09/2007 09:54



SenterNovem



Op 21 en 22 september 2007 vindt in IJmond en Amsterdam de aftrap plaats van de Europese campagne ECODRIVEN. De campagne wordt in negen landen uitgevoerd en heeft tot doel energiebesparing en verbetering van de verkeersveiligheid in verkeer en vervoer. De campagne richt zich op alle rijbewijsbezitters. De aftrap voor de campagne valt in veel Europese landen samen met de Mobility Week, in Nederland de Week van de Vooruitgang. Het Nieuwe Rijden is onderdeel van de ECODRIVEN-campagne.

Het Nieuwe Rijden is een rijstijl die veiliger is en waarmee gemiddeld 10% op de brandstofkosten kan worden bespaard. Kortom goed voor het milieu en de portemonnee. In veel plaatsen wordt extra aandacht besteed aan dit thema tijdens de landelijke Week van de Vooruitgang (16 - 22 september 2007). Zo vinden in de regio IJmond op 21 september bandenspanningsacties plaats en organiseert de gemeente Amsterdam op 22 september een zuinige mobiliteitsbeurs.

IJmond
Automobilisten kunnen op vrijdag 21 september tussen 10.00 en 15.00 uur bij zeven tankstations in de IJmond gratis hun banden op spanning laten brengen en zich laten voorlichten over Het Nieuwe Rijden. Ook zijn er die dag twaalf rijstijltrainingen Het Nieuwe Rijden te winnen. De deelnemende tankstations bevinden zich in Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk, Velsen-Zuid en IJmuiden.

Amsterdam
Op zaterdag 22 september vindt in Amsterdam de eerste Schone en Zuinige Mobiliteitsbeurs plaats op het Zeeburgereiland. Van 10.00 tot 18.00 uur worden Amsterdammers daar geïnformeerd over allerlei vormen van schone mobiliteit, waaronder Het Nieuwe Rijden. Bezoekers kunnen een rit maken in een rijsimulator of in een auto met instructeur ervaren wat Het Nieuwe Rijden inhoudt. Bezoekers die met de auto komen kunnen de bandenspanning van hun auto laten controleren.

Het Nieuwe Rijden
Het Nieuwe Rijden is een moderne en veilige rijstijl, waarmee minder brandstof wordt verbruikt. Dit bespaart kosten en is ook nog eens goed voor het milieu. Door de tips van Het Nieuwe Rijden toe te passen is een brandstofbesparing tot 10% mogelijk. Het gaat dan bijvoorbeeld om op tijd opschakelen, regelmatige controle van de bandenspanning en de auto laten uitrollen in de versnelling als u snelheid moet minderen. Het Nieuwe Rijden is onderdeel van de Europese ecodriving campagne ECODRIVEN met activiteiten in negen Europese landen: Nederland, Groot-Brittannië, Finland, Oostenrijk, Griekenland, België, Polen, Tsjechië en Frankrijk.

De Europese ecodriving campagne is onderdeel van het ECODRIVEN-project dat in opdracht van de Europese Commissie wordt uitgevoerd in het kader van het EU-programma Intelligent Energy Europe. Binnen ECODRIVEN worden kennis en ervaringen met ecodriving activiteiten uitgewisseld wat leidt tot verdere stimulering en implementatie ervan. ECODRIVEN werkt nauw samen met de automotive sector.





http://www.ecodrive.org