Gemeente Harlingen

Werkzaamheden N31 Zurich - Midlum
19-9-2007
Van vrijdag 21 september 19.00 uur tot en met vrijdag 12 oktober 19.00 uur laat Rijkswaterstaat werkzaamheden uitvoeren aan de N31 tussen Midlum en knooppunt Zurich. Weggedeelten van de N31 zijn in deze periode op verschillende tijden afgesloten voor alle verkeer. Dat wordt omgeleid via de N359, de A7 en lokale omleidingen.

Rijkswaterstaat werkt momenteel aan de ombouw van de N31 tussen Zurich en Harlingen tot vierbaans autoweg. Eind 2008 moet dit werk gereed zijn en daarmee de doorstroming en de veiligheid van de weg sterk verbeterd. Voor dit project moet de komende tijd veel zand afgevoerd worden.
Nu Rijkswaterstaat werkt aan de ombouw tussen Zurich en Harlingen, ligt het in de lijn ook de zogenaamde Traverse, het weggedeelte door Harlingen, aan te pakken. Bij het geplande groot onderhoud aan dit wegvak laat Rijkswaterstaat de rijbaan met enkele centimeters asfalt verbreden en voorzien van een ZOAB deklaag.

Daarmee voldoet dit weggedeelte weer aan de normen om een maximum snelheid van 100 km/u toe te staan. Alleen bij de Koningsbrug blijft over ca. 400 meter een maximum snelheid van 80 km/u gelden. De brug wordt namelijk niet verbreed en door deze lagere snelheid kan verkeer vanaf de oprit uit Harlingen veilig invoegen.
Een ander belangrijk voordeel van een iets bredere Traverse is dat er bij werkzaamheden aan de N31 meer ruimte is en het verkeer minder vaak door Harlingen omgeleid hoeft te worden.

Het zandtransport en de werkzaamheden aan de traverse zullen plaats vinden tussen vrijdag 21 september 19.00 uur en 12 oktober 19.00 uur. In deze periode moet het verkeer langs Harlingen rekening houden met een langere reistijd en de volgende omleidingen, die met gele borden staan aangegeven:
Verkeer tussen Leeuwarden en de Afsluitdijk in beide richtingen wordt in de gehele periode omgeleid via de N359 en de A7 aansluiting Bolsward
Verkeer van en naar Harlingen
In de gehele periode zijn er diverse lokale omleidingen. Volg de aanwijzingen langs de weg.

Rijkswaterstaat streeft er naar de overlast door de werkzaamheden aan de N31 zoveel mogelijk te beperken. Dit onder meer door meerdere werkzaamheden tijdens één wegafsluiting te combineren, door duidelijke omleidingsroutes op momenten van relatief rustig verkeer en door werkzaamheden met kans op geluidsoverlast zoveel mogelijk overdag uit te voeren. Ook het goed informeren van de weggebruikers maakt deel uit van het beperken van overlast. Zo is op de site www.vananaarbeter.nl steeds een actueel overzicht van werkzaamheden aan de Nederlandse rijkswegen en kunnen weggebruikers voor alle vragen terecht bij het gratis informatienummer 0800-8002.

Relevante dossier
Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan Harlingen Werkzaamheden N31 Zurich - Midlum Alle gerelateerde nieuwsberichten Alle gerelateerde nieuwsberichten