Gemeente Goes

Mevrouw Peijs opent brandweerkazerne

Vrijdag 21 september 2007 opent Commissaris van de Koningin in Zeeland, mevrouw drs. K.M.H. Peijs de vernieuwde brandweerkazerne in Goes. Zaterdag 22 september 2007 overhandigt wethouder mr. S.M. van 't Westeinde de opbrengst van de OpenDoeDag van de brandweer aan de Stichting Roparun.

Opening brandweerkazerne

De opening van de vernieuwde brandweerkazerne begint om 10.30 uur, Oranjeweg 100 in Goes. Mevrouw Peijs arriveert samen met burgemeester drs. D.J. van der Zaag bij de brandweerkazerne, met een door een span paarden getrokken brandweerspuit. De rit start bij het Stadhuis aan de Grote Markt. Aangekomen zullen zij samen een brand blussen met de oude (antieke) brandspuit. Beiden houden hierna een toespraak, evenals F.J.G.M. Captijn MCDm, directeur Veiligheidsregio Zeeland.

OpenDoeDag brandweer

De OpenDoeDag is een opendag en doedag ineen. De doedag bestaat uit een spelconcours, waarmee de brandweer geld inzamelt dat volledig ten goede komt aan de Stichting Roparun. Wethouder mr. S.M. van 't Westeinde zal het totaalbedrag aan het einde van de dag overhandigen. Stichting Roparun helpt mensen met kanker en hun directe omgeving. De opendag is opgezet om te laten zien wat de brandweer in huis heeft. Er worden demonstraties gegeven en iedereen krijgt de kans echt vuur te blussen en een rondrit te maken in een brandweerwagen. Voor een uitgebreid overzicht van de activiteiten, zie www.brandweergoes.nl.

De OpenDoeDag wordt georganiseerd door de brandweer Goes en de jeugdbrandweer Goes-Borsele. De activiteiten vinden plaats op de brandweerkazerne en het daarnaast gelegen sportveld, Oranjeweg 100 in Goes vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur.