Gemeente Heemskerk


woensdag, 19 september 2007

Heemskerkse markt is middagmarkt

HEEMSKERK - De Heemskerkse markt is een middagmarkt. Dat betekent dat marktkooplieden op vrijdag hun waar mogen aanbieden tussen 11.00 en 17.00 uur. Buiten deze tijden om mag er niet verkocht worden op de markt. De marktmeester zal hier strenger op controleren, eventueel met de vervangend-marktmeester en/of een buurtmeester. Om het publiek hiervan op de hoogte te stellen zullen er vanaf vrijdag 21 september spandoeken boven de markt hangen met de tekst: 'De markt van 11.00 tot 17.00 uur open, dat is slim en (goed) kopen'.

Indruk van de markt in Heemskerk

Indruk van de markt in Heemskerk

Al ruim 40 jaar is de Heemskerkse markt een begrip in de regio. Het is altijd al een middagmarkt geweest. Maar doordat mensen steeds vroeger naar de markt kwamen, voelden de marktkooplieden zich genoodzaakt eerder hun waar aan te bieden. Dat is nu voorbij. Vanaf 11.00 uur start de markt en niet eerder. De gemeente Heemskerk roept bezoekers op zich aan deze begintijd te houden.

De periode tussen vrijdag 21 september en 5 oktober zal een overgangsperiode zijn waarbij er vooral aandacht wordt besteed aan het bekendmaken van de geldende verkooptijden bij zowel publiek als marktkooplieden. Vanaf vrijdag 5 oktober zal er ook daadwerkelijk worden opgetreden tegen het verkopen vòòr 11.00 uur, alsmede tegen het te vroeg stoppen van de verkoop en het te vroeg inpakken.
---