LLiNK

Rotterdam, 19 september 2007


- PERSBERICHT -

Ontbijten met Balkenende in 100ste LLinke Soep

Vrijdag 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de 'Internationale Dag van de Vrede'. Precies op de dag dat LLinke Soep Radio zijn 100ste uitzending heeft! Een dag zonder wapens en zonder geweld. Presentator Marcel van der Steen zit hiervoor vrijdag in het Vredespaleis aan de ontbijttafel met onder andere premier Balkenende. In LLinke Soep 's avonds de reportage. Ook komt reporter André van Schoonderwoerd langs om verslag te doen van de première van 'The 11th Hour'. Het Hollywood equivalent van 'An Inconvenient Truth' met Leonardo DiCaprio. Dit en meer hoor je in LLinke Soep, vrijdag 21 september om 20.00 uur op Radio 1.

Ook op tv gaat LLinke Soep onverminderd verder. Vanaf zaterdag 22 september zijn Froukje Jansen, Edo Brunner en Marcel van der Steen weer wekelijks te zien bij LLiNK om 21.10 uur op Nederland 3. Juist nu duurzaamheid een commerciële hype dreigt te worden gaat LLinke Soep een stap verder. Weg van de reclame en alle goede sier. In de eerste aflevering gaat Presentator Marcel op pad met 108 Euro, de kosten om een jaar lang klimaatneutraal te leven. Maar zijn er eigenlijk wel genoeg projecten om aan de sterk groeiende vraag naar CO -compensatie te doen? En waar komt zijn geld uiteindelijk terecht?

Verder test Edo samen met de jongens van StreetMove welke sneakers zich het best houden tijdens een dubbele highbackflip op het Amsterdamse straatmeubilair. Welke van deze sneakers zijn eigenlijk duurzaam en onder redelijke arbeidsomstandigheden geproduceerd? Edo gaat in een winkel op zoek naar antwoorden. In 'Hoe groen is' legt Froukje deze week zanger Tim Akkermans van Di-rect langs de groene meetlat. En gaan de Veerkampjes, milieubarbaren pur sang, aan een zonnepaneel op hun woonboot. Kosten: 3500 Euro. Kan de subsidie van minister Jacqueline Cramer de pijn van deze rekening misschien een beetje verzachten?

LLinke Soep op radio, tv en internet.
Radio 1: iedere vrijdag om 20.00 uur.
Nederland 3: zaterdag 22 september om 21.10 op Nederland 3. Internet: iedere dag vers

LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


------------------------------------------


- EINDE PERSBERICHT -