Provincie Noord-Holland

Datum

20-9-2007

Onderwerp

Biologische hapjes proeven in Hoorn, Zaandam en Hoofddorp

Jeannette Duin

De Biologische Culinaire Karavaan komt naar u toe met een mobiele kookstudio waar biologische topkoks de heerlijkste (gratis) hapjes klaar maken met ingrediënten van onze eigen Noord-Hollandse biologische boeren. De biologische karavaan maakt onderdeel uit van de biologische oogstweek en is vrijdag 21 september, zaterdag 22 september en zondag 23 september te vinden in Hoorn, Zaandam en Hoofddorp.

Op initiatief van de provincie Noord-Holland wordt van zaterdag 15 tot en met zondag 23 september a.s. voor de derde keer de Biologische Oogstweek Noord-Holland gehouden. In de Oogstweek staan weer tal van activiteiten gepland om de nieuwe smaak van de consument te voeden. De Culinaire Karavaan is er één van. Deze mobiele biologische kookstudio deed eerder al Amsterdam en Purmerend aan. De karavaan gemist? Grijp dan uw kans in Hoorn (vrijdag 21 september), Zaandam (zaterdag 22 september) of Hoofddorp (zondag 23 september).

100 actierestaurants
Opmerkelijk is nog dat zich inmiddels maar liefst honderd Noord-Hollandse restaurants bij de Oogstweek hebben aangesloten met een speciaal biologisch Oogstweekmenu. Daarmee is er voor elke Noord-Hollander altijd wel een extra gezonde en smakelijke dinermogelijkheid in de buurt. Verder zijn er proeverijen en acties in supermarkten en natuurvoedingswinkels. Op zondag 23 september is er op de Bioboot plaats voor 45 gasten die een herfstavond lang fluisterend varen door de Amsterdamse grachten en genieten van een biologisch driegangen menu. Alle namen en adressen van de restaurants alsmede alle informatie over de andere proeverijen en activiteiten van deze derde Oogstweek vindt u op www.noordhollandsegrond.nl.

Biologische koploper

Noord-Holland is een voortrekker op het gebied van biologische land- en tuinbouw. In de provincie zijn zon 150 biologische boeren en boerinnen die een groeiend aantal consumenten weten te bereiken. Vorig jaar gaven die consumenten een kleine tien procent meer uit aan biologische producten dan het jaar ervoor en die stijgende lijn wordt dit jaar voortgezet.

In de periode 2007 2011 trekt de provincie jaarlijks 750.000 euro uit om de productie en afzet van biologische landbouwproducten te stimuleren.

Geef uw mening! Reageer op dit bericht