Gemeente Sint-Michielsgelstel


Sanering sportterrein en particuliere percelen vanaf 21 september

donderdag 20 september 2007

Eigenaar pand Milrooijseweg neemt asbestsanering op zich

De eigenaar van het uitgebrande pand aan de Milrooijseweg 55 in Berlicum heeft opdracht gegeven aan het bedrijf Ureco BV om te starten met de sanering van het asbest op het sportterrein De Brand en de particuliere terreinen.

Het pand aan de Milrooijseweg brandde op vrijdag 14 september 2007 af. Hierbij kwamen asbestdeeltjes vrij. De toegangswegen werden direct die avond schoongemaakt. Na een inspectie op zaterdag werden deze wegen weer vrijgegeven. Daarna is men ook aan de slag gegaan met het saneren van de bermen. Hiermee waren enkele dagen gemoeid en deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

De gemeente Sint-Michielsgestel heeft de eigenaar van het pand aan de Milrooijseweg 55, W. Tibosch Beheer B.V., aansprakelijk gesteld voor het opruimen van de asbestdeeltjes in het gehele verspreidingsgebied. Dat betekent dat hij niet alleen zijn eigen terrein moet saneren, maar dat hij er ook voor moet zorgen dat het asbest van het sportpark De Brand verwijderd wordt en dat de particuliere terreinen worden schoongemaakt.

Op donderdag 20 september 2007 heeft W. Tibosch Beheer B.V. opdracht gegeven om te starten met het saneren van de percelen. Afgesproken is dat de schoonmaakwerkzaamheden op vrijdagochtend 21 september om 8.00 uur starten op het sportterrein. Verwacht wordt dat de schoonmaak in totaal twee weken in beslag zal nemen. De sportterreinen worden het eerst schoongemaakt, waarna de particuliere percelen gesaneerd worden.
---