Vereniging Milieudefensie

Meer dan 1400 werknemers fietsen voor het klimaat

Gemeente Utrecht wint fietswedstrijd

Amsterdam, 20 september 2007 - Vrijdag 21 september ontvangt wethouder Tymon de Weger namens de gemeente Utrecht uit handen van Milieudefensie en Fietsen Scoort de Fiets naar je Werk-prijs 2007. De prijs is voor de meest gemaakte fietskilometers in één week en ging tussen bedrijven uit de gemeenten Eindhoven, Nijmegen en Utrecht. Fortis Utrecht ontvangt een extra prijs voor de grootste bijdrage binnen de gemeente. De fietscompetitie is een onderdeel van de Week van de Vooruitgang.

In de Week van de Vooruitgang - 16 tot en met 22 september - worden door het hele land activiteiten georganiseerd om duurzame mobiliteit te promoten. Milieudefensie en Fietsen Scoort daagden De gemeenten Utrecht, Eindhoven en Nijmegen uit met zoveel mogelijk bedrijven mee te doen aan de Fiets naar je Werk-competitie. In totaal deden 1490 deelnemers mee. Samen reden zij ruim 68.000 fietskilometers. Samen bespaarden ze daarmee 13.733 kg uitstoot van het broeikasgas CO2.

Wat: Uitreiking Fiets naar je werk-prijs door Milieudefensie en Fietsen Scoort
Wie: Wethouder Tymon de Weger (Verkeer en Milieu) en Alec Katan (Fortis Utrecht) krijgen de prijs overhandigd door Jan Koeman (Fietsen Scoort)
Waar: Gemeentehuis Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2 Wanneer: Vrijdag 21 september, 12.30 uur

Nederland staat weliswaar bekend als een fietsland, maar nog veel meer mensen dan nu kunnen met de fiets naar het werk. Ongeveer 2,5 miljoen mensen woont op een afstand van minder dan 7,5 kilometer van hun werk. Toch komt slechts een kwart van hen op de fiets. Het grootste deel (57 procent) pakt de auto. Dat betekent dat ruim anderhalf miljoen mensen de overstap naar het klimaatvriendelijkste vervoermiddel nog kunnen maken en zo maar liefst 300 miljoen kilogram broeikasgas besparen.