Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 21-09-2007

Grote alcoholcontrole

VREELAND/BREUKELEN/ABCOUDE De politie heeft op donderdagavond 20 september tot in de nachtelijke uren een grote alcoholcontrole gehouden.

Op de Provincialeweg N201 in Vreeland moesten 1277 automobilisten een blaastest afleggen, op de Straatweg in Breukelen waren dat er 435 en op de afrit van de Rijksweg A2 bij Abcoude 40.

In totaal twaalf automobilisten bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken. De topper blies 535 ug/l, bijna 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen het twaalftal is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod variërend van één tot vijf uur.

Gestolen fiets terug

WILNIS Op donderdag 20 september kwam een Wilnisser zijn onlangs gestolen fiets tegen.

Een 18-jarige jongeman uit Wilnis zette zijn oranje fiets op zaterdag 15 september rond 22.00 uur bij een bushalte op de Pieter Joostenlaan en deed deze op slot. Toen hij enkele uren later terugkwam, was zijn fiets verdwenen.

Op donderdag 20 september rond 12.30 uur zag de moeder van de Wilnisser de gestolen fiets op de Burgemeester Padmosweg staan. De fiets was afgesloten met een kettingslot. De moeder belde haar zoon en hij ging naar de Burgemeester Padmosweg. De politie werd gewaarschuwd en kwam eveneens ter plaatse.

De 18-jarige jongeman kon met een aankoopbewijs aantonen dat de fiets inderdaad van hem was. Met een eigen slijptol bevrijdde de Wilnisser zijn fiets van het kettingslot en ging met zijn rechtmatige eigendom naar huis. Het is onbekend gebleven wie de fiets afgesloten op de Burgemeester Padmosweg had neergezet.

Snelheidscontrole

MONTFOORT De politie heeft op donderdagavond 20 september van 20.00 uur tot 22.00 uur met een lasergun op de M. A. Reinaldaweg een snelheidscontrole gehouden.

Zes automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. Een 25-jarige automobilist uit Utrecht maakte het wel erg bont: hij reed met een (al gecorrigeerde) snelheid van 132 km/u. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Brandweer niet gewenst

MAARSSEN De eigenaar van een garage aan de Herenweg stelde op donderdag 20 september de komst van de brandweer bij een brandje niet op prijs. Even later bleek waarom.

Rond 07.55 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in een schuur aan de Herenweg. De brandweer en politie gingen ter plaatse, maar onderweg naar de Herenweg werd al gemeld dat de bewoner de brand zelf had geblust. Ter controle ging de brandweer toch ter plaatse.

De 43-jarige bewoner gaf de brandweer aan dat zij niet meer nodig waren. Gezien zijn opstelling vertrouwde de brandweer het niet en verzocht alsnog de komst van de politie. Dat bleek niet voor niets: in de schuur werd een hennepkwekerij met 1100 planten aangetroffen.

De 43-jarige Maarssenaar werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De hennepkwekerij werd ontmanteld: de hennepplanten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geslotenverklaring

VINKEVEEN Bij een controle op de naleving van de geslotenverklaring op de Groenlandsekade werden op donderdagmiddag tussen 17.00 uur en 18.00 uur zestien automobilisten bekeurd.

Laatst gewijzigd 21-09-2007 10:15 | © Politie Utrecht