Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Ratten verdwenen

21 september 2007
De ratten waar bewoners in Geuzenveld zo'n last van hadden zijn weg. Vorig jaar kwamen er ongeveer 40 klachten per week binnen bij het steunpunt voor Leefbaarheid en Veiligheid en nu bijna niets meer.

Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer startte in november 2006 samen met de GGD een rattenbestrijdingscampagne `Brood op straat geeft rattenvraat'. Deze campagne blijkt een succes.

De rattenoverlast wordt veroorzaakt doordat bewoners grote hoeveelheden brood langs de waterkanten neergooiden. Het brood blijft liggen, gaat schimmelen en trekt ratten aan. De GGD plaatste rattenv gecomprimeerderat.jpg (32 Kb) allen met vergiftigd voedsel. Buurtmedewerkers spraken bewoners die brood neergooiden aan. Er kwamen broodcontainers bij scholen waar mensen brood in konden gooien. Van dit brood wordt compost gemaakt. En verder was er informatie en voorlichting met flyers, posters en lessen aan kinderen van groep 4 tot en met 8 in het basisonderwijs.

Meer informatie verkrijgbaar bij het steunpunt voor Leefbaarheid en Veiligheid buurt 9 en 10 in 't Koggeschip, telefoonnummer 020-5061390, email buurt9@steunpunten.nl