Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 21-09-2007

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op donderdag 20 september aan het begin van de avond op de Noord IJsseldijk met een lasergun een snelheidscontrole gehouden.

Elf automobilisten negeerden de maximumsnelheid van 60 km/u. Negen werden ter plaatse bekeurd, twee krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd. De hoogste snelheid was 87 km/u.

Drugs

HOUTEN Op donderdag 20 september werd in een auto een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Twee verdachten werden aangehouden en er werd een huiszoeking verricht.

Rond 22.10 uur zagen politiemensen op de Essenkade een auto rijden met daarin twee mannen. De agenten zagen dat de bijrijder geen gordel droeg en gaven de bestuurder een stopteken.

De bijrijder, een 24-jarige Utrechter, kon zich niet legitimeren en werd gefouilleerd. Daarbij kwamen de agenten onder andere vijf mobiele telefoons tegen. Tevens roken de agenten een erg sterke wietlucht. De bestuurder, een 23-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg, gaf toe dat beiden in de auto hadden geblowd. De agenten doorzochten daarop de auto oppervlakkig en kwamen twee wikkels met vermoedelijk harddrugs tegen. Daarop werd het tweetal aangehouden en werd de auto voor verder onderzoek meegenomen.

Bij nader onderzoek van de auto werden nog vijftien wikkels met vermoedelijk harddrugs aangetroffen. In de woning van de Drieberger werd huiszoeking gedaan, maar daarbij werden geen drugs meer gevonden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdag 20 september op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Van 12.50 uur tot 15.00 uur vond een controle op de Wierselaan plaats. Van 341 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 54 bestuurders reden harder dan de toegestane 30 km/u. Zij krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd. De bestuurder met de meeste haast reed 54 km/u.

Op de Jutphasestraatweg werd van 13.50 uur tot 15.00 uur gecontroleerd. Hier negeerden acht automobilisten de maximumsnelheid van 50 km/u. De topsnelheid was 79 km/u. De overtreders werden ter plaatse bekeurd.

Laatst gewijzigd 21-09-2007 10:29 | © Politie Utrecht