Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Bedreiging met mes: Barnevelder aangehouden

Publicatiedatum: 21-9-2007 10:43:15

BARNEVELD - Op verdenking van het bedreigen van zijn veertigjarige echtgenote met een mes heeft de Barneveldse politie donderdagochtend een 49-jarige man uit Barneveld aangehouden. Het stel zou rond half negen ruzie hebben gekregen in de woning waarbij de Barnevelder zijn echtgenote een mes op de keel zou hebben gezet en gedreigd had haar te doden. Na het voorval was de man vertrokken en waarschuwde de vrouw de politie. De man is even later op zijn werk aangehouden maar bleek geen mes meer bij zich te hebben. De Barnevelder is na verhoor vrijgelaten. (07-143387)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel gepakt na diefstal uit kleedkamer

Publicatiedatum: 21-9-2007 10:42:29

BARNEVELD - Een vijftienjarige jongen uit Barneveld en een evenoud meisje, eveneens uit Barneveld, zijn donderdagmiddag door de politie in hun woonplaats opgepakt op verdenking van diefstal van geld uit een kleedkamer van een modezaak aan de Jan van Schaffelaarstraat. Een vijftienjarige Barnevelder merkte na het passen van kleding dat hij zijn portemonnee kwijt was. De portemonnee vond hij even later terug, alleen het geld was weg. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in waarbij de verdenking op het Barneveldse stel kwam te liggen. De twee konden aan de hand van een goede persoonsbeschrijving elders in Barneveld worden aangehouden en bekende de diefstal. Het geld is aan de gedupeerde teruggegeven. Daarop is het stel in afwachting van een beslissing van justitie vrijgelaten.
(07-143693)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar gewond achtergelaten na ongeval

Publicatiedatum: 21-9-2007 10:41:38

BENNEKOM - Een tot dusver onbekende bromfietser heeft donderdagmiddag in Bennekom een zestienjarige Edenaar gewond achtergelaten na een ongeval. Het slachtoffer moest met vermoedelijk een gebroken enkel en heupletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Het ongeval gebeurde rond half twee, toen de bromfietser, met het slachtoffer als duopassagier achterop, vanaf de Kerkhoflaan tegen het verkeer in het Oude Kerkplein opreed. Daarbij kwam de bromfietser in botsing met een auto, bestuurd door een 58-jarige man uit Wageningen. De bromfiets ging door de aanrijding onderuit. De Edenaar bleef gewond op straat liggen en de bestuurder stapte op de bromfiets en reed ermee weg zonder zich bekend te maken. De politie onderzoekt de zaak verder. (07-143559)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Heterenaar gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 21-9-2007 10:40:55

DOORWERTH - Een zeventienjarige bromfietser uit Heteren is donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Doorwerth. De jongen werd rond half twaalf op de kruising van de Utrechtseweg met de Kasteelweg aangereden door een auto, bestuurd door een 55-jarige man uit Doorwerth. Als gevolg van de aanrijding had de Heterenaar mogelijk knieletsel opgelopen. De jongen is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde vermoedelijk doordat de Doorwerther de bromfietser niet had gezien toen hij vanaf de Utrechtseweg rechtsaf de Kasteelweg in wilde rijden. De bromfietser had op de parallelweg gereden en wilde op de kruising rechtdoor. (07-143515)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bennekommer (13) belandt in ziekenhuis bij ongeval
Publicatiedatum: 21-9-2007 10:39:16

WAGENINGEN - Bij een verkeersongeval tussen twee fietsers en een bromfietser op de Mansholtlaan in Wageningen is donderdagochtend een dertienjarige jongen uit Bennekom in het ziekenhuis beland. Het slachtoffer had vermoedelijk knieletsel opgelopen. Het ongeval gebeurde rond acht uur toen de Bennekommer samen met een veertienjarige Edenaar aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad aan de Mansholtlaan reed. Toen uit tegenovergestelde richting een twintigjarige bromfietser uit Ochten naderde wilden de fietsers ruimte maken. Daarbij raakte hun fietssturen elkaar en kwamen beiden te vallen. De Ochtense bromfietser zag geen kans meer te remmen of uit te wijken en botste op de gevallen fietsers. De Edenaar en de man uit Ochten bleven bij het ongeval ongedeerd.
(07-143362)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (12) lichtgewond na aanrijding met lijnbus
Publicatiedatum: 21-9-2007 10:38:36

KOOTWIJKERBROEK - Een twaalfjarige fietser uit Stroe is donderdagochtend in Kootwijkerbroek lichtgewond geraakt na een aanrijding met een lijnbus. De jongen fietste rond kwart over zeven met enkele anderen over de Kootwijkerbroekerweg van Stroe richting Kootwijkerbroek. Toen hij op een gegeven moment een van de anderen wilde inhalen had hij niet gemerkt dat hij tegelijkertijd werd ingehaald door een lijnbus, bestuurd door een 58-jarige man uit Apeldoorn. De fietser werd vervolgens geraakt door de bus en verwondde zich aan een busruit. Het slachtoffer kon terplekke worden behandeld door ambulancepersoneel.
(07-143338)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wagenings trio aangehouden wegens graffiti

Publicatiedatum: 21-9-2007 10:38:01

WAGENINGEN - Drie twaalfjarige Wageningers zijn donderdagavond door de politie aangehouden wegens vernieling en baldadigheid. Het trio wordt ervan verdacht op de Haverlanden enkele schuttingen en een auto te hebben besmeurd met graffiti. Een getuige betrapte de jongens en droeg hen over aan de politie. Op aanwijzen van een van hen werd een spuitbus met haarverf teruggevonden in een boomhut in de buurt. De drie jongens bekenden een boom, enkele muren en schuttingen een auto met de spuitbus te hebben beklad. Ze zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. Justitie buigt zich verder over hun lot. (07-143724)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053