Persberichten stad Utrecht, 10.55 uur

Utrecht, 21-09-2007

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagavond vond op de Amsterdamsestraatweg een aanrijding tussen een bestelbusje en een personenauto plaats.

Een 21-jarige bestuurder van een bestelbus reed omstreeks 21.40 uur met zijn auto over de Amsterdamsestraatweg in de richting van Maarssen. Ter hoogte van de Heesstraat kwam een 60-jarige bestuurder met zijn auto de Amsterdamsetraatweg oprijden. Hij had de 21-jarige bestuurder over het hoofd gezien waardoor een aanrijding ontstond. De 60-jarige bestuurder werd met nekklachten naar het UMC in Utrecht overgebracht. Zijn 64-jarige vrouwelijke passagier zat in de auto bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Ook zij werd naar het UMC overgebracht. De 21-jarige bestuurder had geen zichtbaar letsel maar ging voor controle ook naar het ziekenhuis. De Amsterdamsestraatweg werd ruim een uur afgezet.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag 21 september heeft de politie omstreeks 03.45 uur een bestuurder onder invloed van alcohol op de Einsteindreef aangehouden.

De bestuurder viel op doordat deze surveillerende agenten hem bij een tankstation met alcohol zagen. Toen de bestuurder slingerend wegreed, hebben ze hem staande gehouden. De 46-jarige bestuurder uit Nijkerk bleek inderdaad onder invloed van alcohol. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek hij 780 ug/l in zijn lichaam te hebben. De man heeft een proces-verbaal ontvangen.

Man slaat om zich heen

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie omstreeks 16.15 uur een man aangehouden die meerdere passanten in het centrum mishandelde.

De politie kreeg de melding dat een man om onbekende reden door het lint was gegaan en op de Lange Elisabethstraat meerdere mensen had geslagen en geduwd. Ook was hij op een hond gaan staan. De toegesnelde politie hield de 57-jarige man uit Woudrichem aan en nam hem geboeid mee naar het politiebureau.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Op de Willemdreeslaan heeft de politie donderdagmiddag drie personen aangehouden voor het openbreken van een auto.

Getuigen belden de politie omdat men zag dat een drietal jongeren zich verdacht ophield bij geparkeerde autos ter hoogte van de Willemdreeslaan. Ter plaatse bleek dat er ingebroken was in een auto. Aan de hand van de opgegeven signalementen trof de politie de verdachten 16, 20 en 31 jaar allen uit Utrecht in buslijn 1 aan. Het drietal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de kardinaal de Jongweg vond donderdagavond een aanrijding tussen een stadsbus en een personenauto plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 59-jarige chauffeur van een stadsbus reed omstreeks 21.40 uur met zijn voertuig vanuit de richting van de Juliusstraat in de richting van de Kardinaal de Jongweg. Op het moment dat hij wit licht kreeg en de kruising wilde oversteken, kwam een 24-jarige bestuurder met zijn auto ook de kruising oprijden. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij in de auto van de

24-jarige bestuurder uit Utrecht een 19-jarige vrouw gewond raakte. Zij moest voor onderzoek naar het UMC in Utrecht. Uit getuigen verklaringen bleek dat de automobilist het rode verkeerslicht genegeerd had.

Tegengaan van auto-inbraken

UTRECHT De politie van Utrecht zuid heeft donderdag 20 september in samenwerking met diverse partners zowel repressief als preventief opgetreden om met name het aantal auto-inbraken in het urgentiegebied Kanaleneiland tegen te gaan.

Tussen 14.00 en 22.30 uur kregen de hotspots in de wijk extra aandacht. Samen met medewerkers van de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente, studenten van ROC Midden Nederland, Cameratoezicht en het Jongerenteam was de politie actief. Preventief werden alle voertuigen in de wijk gecontroleerd en voorzien van een folder Niets erin, niets eruit, om burgers er nogmaals op te wijzen geen waardevolle spullen in hun auto te laten liggen. In totaal werden ruim 4000 flyers verstrekt.

Ook werd er een scootercontrole gehouden op de Rooseveltlaan. In totaal werden 42 scooters/bromfietsen gecontroleerd. 17 bromfietsen waren niet in orde. In totaal werd er 20 keer proces-verbaal opgemaakt, voor o.a. overschrijding van de constructiesnelheid, het niet dragen van een helm, ondeugdelijke remmen en het niet kunnen tonen van bromfietscertificaat. Eén scooter werd in beslag genomen omdat er gerommeld was met het framenummer.

Laatst gewijzigd 21-09-2007 10:54 | © Politie Utrecht