Politie Midden- en West Brabant

Politie en Handhavers houden extra controles op Arkendonk

OOSTERHOUT NB, 21 september 2007

Politie en Handhavers houden extra controles op winkelcentrum Arkendonk

OOSTERHOUT: De politie gaat in samenwerking met de handhavers van de Gemeente de komende weken extra controleren op het winkelcentrum Arkendonk. De politie krijgt namelijk regelmatig meldingen van winkeliers en bezoekers dat veel (brom) fietsers zich niets aantrekken van het feit dat het om een voetgangersgebied gaat.

Het winkelcentrum Arkendonk in Dommelbergen bestaat voornamelijk uit voetgangersgebied. Winkeliers en winkelend publiek ondervinden daar veel overlast van fietsers en bromfietsers. De politie gaat daarom in samenwerking met handhavers van de gemeente controles uitvoeren. Zij leggen dan de nadruk op het fietsen en bromfietsen in het voetgangersgebied. In oktober vindt een intensieve controle plaats op wisselende dagen en tijden. Ook na oktober treden politie en de handhavers van de gemeente verbaliserend op.

Een boete voor fietsen door een voetgangersgebied bedraagt 30 euro. De boete voor bromfietsen door een voetgangersgebied bedraagt 50 euro. Waneer een gevaarlijke situatie ontstaat, zal een andere sanctie opgelegd worden.

Auteur: Willem van Hooijdonk