Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 21 september

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelde donderdagochtend op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning aan het Cor Kieboomplein in. In een woning was een hennepkwekerij met 280 planten. De politie arresteerde drie vrouwen die in de woning aanwezig waren, maar gevlucht waren voor de politie. Het drietal, 19, 33 en 31 jaar oud uit Rotterdam, is op straat aangehouden. De hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.


* RIJBEWIJS KWIJT NA SNELHEIDSOVERTREDING

RHOON - Personeel van de Verkeerspolitie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 28-jarige man uit Rhoon ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed 163 km/uur op de A15 waar '100' is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingenomen.


* TWEETAL GEARRESTEERD NA VECHTPARTIJ
Politiemensen van het district Zuid hebben donderdagavond twee Rotterdammers gearresteerd na een vechtpartij op de Nederhorst. Het tweetal kreeg in een snackbar onenigheid met elkaar wat op straat in een vechtpartij resulteerde. Tijdens de vechtpartij werd met een mes gedreigd. Eén van de verdachten, een 39-jarige Rotterdammer, raakte licht gewond. Hij werd ter plaatse behandeld en overgebracht naar het politiebureau. De andere verdachte, een 16-jarige Rotterdammer, is later op de avond gearresteerd. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT MAN KORT NA BEROVING

Politiepersoneel van het district Zuid heeft donderdagavond een 25-jarige Rotterdammer gearresteerd na een beroving op de Struitenweg. Een 22-jarige vrouw uit Rotterdam werd rond tien uur van haar geld en bankpas beroofd door een man op een fiets. Direct na de melding stelden politiemensen een onderzoek in. Op de Gouwstraat troffen zij een fietser aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij is gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.


* GROTE VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM ZUID - Politieagenten hebben donderdag tussen drie uur 's middags en tien uur 's avonds een grote verkeerscontrole gehouden op de Doklaan. In samenwerking met de rijksdienst voor wegverkeer, het parket en de rijks/gemeentebelastingdienst zijn er 8203 motorvoertuigen gecontroleerd. Uiteindelijk is er door medewerkers van gemeentebelastingen beslag gelegd op ongeveer 60.000 euro. De Rijksbelasting heeft een kleine 20.000 euro in beslag genomen. Politieagenten hebben in totaal 64 bekeuringen uitgeschreven onder andere voor: ongeldige APK, rijden zonder rijbewijs, gladde banden, niet handsfree bellen en te donkere ruiten. Er zijn 34 auto's in beslaggenomen.


* OVERLASTGEVENDE MAN KRIJGT GEBIEDSONTZEGGING

SPIJKENISSE - Politieagenten hebben donderdagochtend een 46-jarige man aangehouden. De inwoner van Spijkenisse verkoopt kranten bij een supermarkt aan de Zomerakker. Rond tien uur kreeg de politie een melding dat de man naast het verkopen van kranten vooral aan het schreeuwen was tegen personeel van de winkel en tegen mensen die uit de metro kwamen. De agenten hebben hem op zijn gedrag aangesproken. Omdat het niet de eerste keer was dat de man voor dergelijke overlast zorgde heeft hij een centrumverbod voor het hele gebied de Akkers gekregen.


* AANHOUDING NA ACHTERVOLGING
HELLEVOETSLUIS - Politieagenten van district de Eilanden hebben donderdagavond een jongen aangehouden. De bromfietsbestuurder viel op doordat hij zonder helm op de Kanaalweg reed. Toen hij de agenten zag, gaf hij gas en probeerde, onder andere door gebruik te maken van de stoep, weg te komen. Uiteindelijk verstopte hij zich in bosjes aan de Bachstraat. Hier hielden de agenten de 18-jarige Rotterdammer staande. Al snel bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Daarnaast bleek dat dit niet de eerste keer was dat hij zonder rijbewijs op de bromfiets van zijn opa reed. De jongen is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en voorgeleid bij de officier van justitie. Deze zal zijn uiteindelijke straf bepalen. Hij heeft al wel een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. De brommer is in beslaggenomen.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE VOOR VERKEERSVEILIGHEID

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord hield donderdagochtend een verkeerscontrole op de Oranjestraat en Koemarkt. Op de Oranjestraat zijn 6 bestuurders bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht. Op de Koemarkt kregen 3 personen een proces-verbaal voor het rijden over een busbaan en werden nog eens 5 mensen bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

VLAARDINGEN - Diezelfde ochtend is ook op de Deltaweg, Westlandseweg en de Lepelaarsingel gecontroleerd. Hier werden in totaal 23 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, niet tonen van een rijbewijs, te hard rijden en niet handsfree bellen.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEDREIGING
Politiemensen van het district West hebben donderdagochtend een 43-jarige Rotterdammer gearresteerd. De man wordt ervan verdacht een medewerker van het CWI op het Heiman Dullaertplein te hebben bedreigd met de dood. Gealarmeerd politiepersoneel hield de man aan.


* AANHOUDING NA OPGEVEN VALSE NAAM
ROTTERDAM OOST - Politieagenten van district Oost hebben donderdagavond een jongen aangehouden. Tijdens een bromfietscontrole op de Boezemsingel bleek de 17-jarige Rotterdammer geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hierop gaf hij een naam en adres op. De agenten zijn met de jongen naar het betreffende adres gereden. Aangekomen op de Couwaelstraat bleek dat hij de naam van zijn broer opgegeven had. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De scooterrijder heeft hier bekeuringen gekregen voor het opgeven van een valse naam, het rijden zonder rijbewijs en het niet tonen van een identiteitsbewijs.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM OOST - Bromfietsen die zich niet aan de regels houden veroorzaken veel overlast. Daarom hebben politieagenten donderdag tussen twee uur 's middags en negen uur 's avonds een bromfietscontrole gehouden aan de Boezemsingel. In totaal zijn er 36 bekeuringen geschreven. Voor onder andere: rijden zonder rijbewijs, te hard rijden, niet -juist- dragen van een helm, geen goede verlichting, te luide uitlaat. Drie bromfietsen zijn in beslag genomen omdat de bestuurders niet in het bezit waren van een rijbewijs. Er zijn drie mensen aangehouden wegens het geven van een valse naam. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.