Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 21 september 2007

Nieuwe Executive MBA bij Amsterdam Business School en Vlerick

Nederlandse en Belgische business school bundelen krachten met deeltijd Executive MBA

Gepubliceerd op 21 september 2007

De Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vlerick Leuven Gent Management School (gelieerd aan de universiteiten van Gent en Leuven) hebben samen een nieuwe Executive MBA opgezet onder de naam Independent EMBA. Het programma duurt achttien maanden en is bedoeld voor managers die naast een drukke baan in deeltijd willen studeren. De Independent EMBA biedt hen de mogelijkheid dezelfde internationale ervaring op te doen als fulltime MBA-studenten zonder hun carrière te hoeven onderbreken.

De Independent EMBA is een programma dat geheel in de eigen tijd gedaan kan worden, zonder dat de steun van de werkgever noodzakelijk is en waarbij een ambitieuze internationale carrière ononderbroken kan doorgaan. Gedurende de achttien maanden dienen de EMBA-studenten vier keer een week colleges te volgen en daarnaast één keer in de drie weken een heel weekend. Eén van de vier collegeweken is de internationale ondernemerschapsmodule, waarbij de studenten naar het buitenland gaan. De andere bijeenkomsten vinden afwisselend plaats in Leuven en Amsterdam.

De eerste groep van veertig studenten start naar verwachting in januari 2008 en zal afstuderen in juli 2009, na afronding van een strategisch consultancy project en een breed scala aan bedrijfskundige vakken. De academische kracht van beide instituten op het gebied van leiderschap, financiële vakken en ondernemerschap komen tot uiting in het programma. Deelnemers hebben toegang tot de wereldwijde studenten- en alumni-netwerken van beide instituten en krijgen bij het afstuderen twee MBA-diploma's (Master in Business Administration): een van de ABS en een van Vlerick. De ABS en Vlerick zien de lancering van de Independent EMBA als een uitbreiding op het traditionele onderwijsaanbod die in een grote vraag voorziet van ambitieuze professionals binnen Europa.

Verwijzingen

www.abs.uva.nl/emba
www.Vlerick.be/en/6272