Vernieuwd sportpark AFC aanwinst voor Zuidas

21/09/2007 11:13



Gemeente Amsterdam Projectbureau Zuidas



Zuidas Amsterdam feliciteert AFC met haar twee nieuwe kunstgrasvelden en nieuwe tribune op het sportpark Goed Genoeg. Het vernieuwde sportpark wordt zondag 23 september in gebruik genomen door de wethouder sport Carolien Gehrels.

Het afgelopen half jaar heeft er op het sportpark van AFC een ingrijpende verschuivingoperatie plaatsgevonden. Het oorspronkelijke hoofdveld met tribune zijn verwijderd en twee nieuwe state-of-the-art kunstgrasvelden zijn aangelegd. Naast het nieuwe hoofdveld is een nieuwe tribune gebouwd, ontworpen door de Amsterdamse architecten Zwarts en Jansma.

De verschuivingoperatie was noodzakelijk om het park compacter te maken en zo voldoende ruimte te creëren voor de bouw van het zogenaamde Parkgebouw, een multifunctioneel gebouw met sportvoorzieningen,onderwijs, een kinderdagverblijf en parkeren. Deze verschuivingoperatie heeft te maken met de ontwikkeling van de Zuidas deelgebieden Ravel en Vivaldi. Oplevering van het Parkgebouw wordt voorzien in 2010. Dan ontstaat een tussenfase waarbij twee AFC velden op het dak van het Parkgebouw liggen en drie velden ervoor en ernaast. De twee velden naast het Parkgebouw zijn de nu opgeleverde kunstgrasvelden.

In de eindsituatie van Zuidas, na realisatie van het dokmodel liggen vier van de vijf velden van AFC op het Parkgebouw en vormt het Parkgebouw over de A10 en de sporen, een groene verbinding tussen Buitenveldert en het Beatrixpark in Zuid.

Zuidas Amsterdam wordt ontwikkelt tot een nieuw internationaal stedelijk centrum waar mensen volop de ruimte krijgen om te wonen, te werken en zich te vermaken. Door het gemengde karakter van het gebied ontstaat een levendig stuk stad. De ruimte voor deze stedelijke ontwikkeling is gevonden door bovenop bestaande infrastructuur te bouwen, zoals op de Ringweg A10, treinsporen en metrolijnen. Binnen een dergelijk stedelijk centrum past ook een goed geoutilleerde sportclub, die bijdraagt aan de levendigheid van het gebied.