Politie Drenthe

Vrijdag

Hoogeveen, 21-09-2007

Inbraak in supermarkt

ASSEN Donderdagmorgen ontdekte de eigenaar van een winkel in het winkelcentrum Peelo dat er in zijn winkel was ingebroken. Een kluis is opengebroken en het daarin aanwezige geld is gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in. (07-178520)

Fietster valt door geopend portier
MEPPEL Een 77 jr. vrouw uit Meppel is donderdagmorgen overgebracht naar het ziekenhuis in haar woonplaats. De vrouw kwam op het Zuideinde in Meppel ten val nadat ze tegen een geopend autoportier was gebotst. De 38 jr. vrouw uit IJhorst die het portier opende had de vrouw niet gezien. (07-178567)

Teveel gedronken
ZWARTEMEER Op het Tuindorp in Zwartemeer hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 29 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (0,6 promille). Nadat de man op het politiebureau had meegewerkt aan een ademanalyse en een verklaring had afgelegd is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Veevoer op de rijbaan
MEPPEL Een truck met oplegger van een bedrijf uit Harich verloor donderdagmorgen rond 07.45 uur op de N375 bij Meppel een deel van zijn lading. Daardoor werd de rijbaan over ruim 100 meter bedekt met een dikke laag zgn. bix. Een aantal autos die probeerde er over heen te rijden kwamen vast te zitten. Een passerende shovel schoof de boel snel bij elkaar waarna de gemeente het spul opruimde. Het verkeer ondervond tot 09.00 uur overlast van de opruimwerkzaamheden. De 59 jr. chauffeur van de truck uit Harich had per ongeluk de laadklep ontgrendeld waardoor de lading uit de oplegger kon vallen. Het bedrijf betaalt de opruimingskosten. (07-178522)

Winkeldievegge krijgt boete van 250,-
MEPPEL Een 61 jr. vrouw uit Vledder kreeg donderdagmiddag een boete van 250,- omdat zij uit een winkel aan de Hoofdstraat kleding t.w.v. ongeveer 200,- had gestolen. Een oplettende klant zag dat de vrouw in een paskamer de spullen in haar tas stopte en waarschuwde het winkelpersoneel. De vrouw werd aangehouden toen ze zonder te betalen de winkel verliet. (07-178659)

Zakkenrolsters actief
MEPPEL Donderdagmiddag zijn drie vrouwen in Meppel het slachtoffer geworden van zakkenrolsters. De vrouwen werden tussen 11.00 en 14.00 uur in winkels aan de Hoofdstraat en het Prinsenplein bestolen van hun portemonnee. Zonder dat ze iets merkten werd de rits van hun tas geopend en de portemonnees gestolen. Twee slachtoffers verklaarden tegenover de politie dat ze een vlak voordat ze de diefstal ontdekten, een moment dicht bij een tweetal buitenlandse vrouwen hadden gestaan. (07-178605/178610/178874)

COEVORDEN Ook in Coevorden waren donderdag zakkenrollers actief. In de Friesestraat werd uit de tas van een vrouw haar portemonnee gestolen. Ook zij heeft niets gemerkt. (07-178831)

Autobanden lekgestoken
BORGER In de nacht van woensdag op donderdag zijn op een parkeerplaats Achter de Brink in Borger de banden lek gestoken van vijf personenautos. De politie heeft nog geen idee wie hiervoor verantwoordelijk is of zijn. Er wordt een onderzoek ingesteld. (07-178595)

Proces-verbaal voor verbranden afval
NORG De politie bekeurde in de nacht van donderdag op vrijdag een 20 jr. inwoner van Norg bekeurd. De man verbrandde in een tuin aan de Disselwand hout en laminaat. (07-178782)

Dronkaard bekeurd
ASSEN Een 38 jr. beschonken inwoner van Rolde is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie bekeurd. De man werd slapend aangetroffen in de berm van Amelte in Assen. Voorbijgangers belden de politie omdat ze dachten dat de man dood was. Net toen de ambulance arriveerde werd de man wakker en was bij het zien van al die hulpverleners ook weer redelijk snel bij zijn positieven. Met een bekeuring op zag vervolgde hij lopend zijn weg. (07-178785)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.