Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 20 september

BREDA, 21 september 2007

Twee aanhoudingen in onderzoek naar overval

BREDA: De politie hield op woensdagochtend twee personen aan voor betrokkenheid bij de overval die afgelopen zondag werd gepleegd op een woning aan de Wensel Cobergherstraat.
Hierbij drong een aantal gemaskerde mannen een studentenwoning binnen. Ze bedreigden de bewoonster en eisten geld.

Op de dag van de overval startte de politie direct een buurtonderzoek in de omgeving van de woning. Hier kwam een aantal bruikbare tips uit, die leidden naar een 16-jarige jongen uit Breda. Ook een 17-jarig meisje uit Dinteloord is aangehouden. Zij was in bezit van een mobiele telefoon die bij de overval werd ontvreemd. Na verhoor is het meisje weer in vrijheid gesteld. De telefoon is in beslag genomen.

De mannelijke verdachte is in verzekering gesteld. Hij wordt morgen voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Drietal aangehouden na verstoppen drugs in auto

BREDA: De politie hield op woensdag aan het einde van de middag drie personen aan in de Poperingestraat. Een getuige meldde bij de politie dat een aantal personen de bekleding van een auto aan het loshalen was en iets onder de bekleding verstopte. De politie ging een kijkje nemen.

De politie trof drie personen aan. Men ontkende in eerste instantie te weten van wie de auto was. Later bleek deze te zijn van een 25-jarige Française, die onderdeel uitmaakte van het drietal. De politie doorzocht de auto met een drugshond van de politie Rotterdam Rijnmond. De hond vond een aantal verpakkingen met vermoedelijk drugs in de auto achter de bekleding. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.

De drie personen, een 46-jarige Bredanaar, een 33-jarige Fransman en de Française, zijn allen aangehouden in verband met de opiumwet. De politie trof bij de aanhouding in de kleding van de 33-jarige man een geldbedrag van enkele honderden euros aan. Dit is in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verhoor.

Bejaarde jaagt vrouwen huis uit

BREDA: Op woensdag meldde een bewoonster van de Schorsmolenstraat even na het middaguur dat ze zojuist twee vrouwen haar huis uit had gejaagd. De vrouw woont op de begane grond en zag een onbekende vrouw op haar balkon staan. Ze opende de deur. De onbekenden vrouw zette direct haar voet tussen de deur en vroeg de vrouw haar een pen te geven. De bejaarde vrouw weigerde dit en probeerde de deur weer te sluiten. Er kwam een tweede vrouw aan. De twee drongen de woning van de 76-jarige vrouw binnen. De vrouw wist de twee haar huis uit te jagen. Vermoedelijk waren de onbekende vrouwen op zoek naar waardevolle bezittingen.

Vrouw raakt licht gewond door ongeval

ETTEN-LEUR: Een 73-jarige vrouw uit Etten-Leur fietste over de Bisschopsmolenstraat in de richting van de Waldhoornlaan. Op de rotonde sloeg een 64-jarige man uit Weert met zijn vrachtwagen af richting de Beiaard. Hij zag vermoedelijke de fietster over het hoofd en er ontstond een aanrijding, waardoor de vrouw van haar fiets viel. Ze liep wat schrammen en zwellingen door de val.

Verkeerscontrole levert 52 bekeuringen op

BREDA: De politie hield op donderdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole op de Haagdijk en de hoek van de Haagdijk en de Markendaalseweg. 10 politiemensen deden aan de controle mee. Op de hoek van de Markendaalseweg is vooral gecontroleerd op de geslotenverklaring. Fietsers mogen over deze rijstrook niet richting de Markendaalseweg rijden. Voor hen is een omleiding via de Achterom aangelegd. Rijden in strijd met de geslotenverklaring is erg gevaarlijk voor fietsers, doordat hier een smalle rijstrook is aangelegd en men elkaar niet makkelijk kan passeren. 43 fietsers kregen een bekeuring.

Daarnaast zijn ook 8 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een autogordel. Ook is 1 bestuurder bekeurd voor een defect remlicht.

Auteur: Inge Rijgersberg