Politie Gelderland-Zuid

Snelheidscontrole Tielsestraat Opheusden

Opheusden, 21-09-2007 o Het politieteam van Neder-Betuwe heeft op donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Tielsestraat in Opheusden. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Aanleiding voor de controle waren klachten van omwonenden over de vermeende hoge snelheden en de wegsituatie.

Tussen 17.00 uur en 21.00 uur stond de radarauto op de bewuste locatie. Van de 987 passanten reden er 46 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km. Dat betrof overigens een bromfiets die binnen de bebouwde kom maximaal 30 km/uur mag rijden. Van de passerende personenautos bedroeg de hoogst gemeten snelheid 79 km/uur.

Verder is er bij de controle ook gelet op het volgen van de verplichte rijrichting. Bij deze controle passeerden twee automobilisten de middengeleider aan de linkerzijde terwijl de pijl naar rechts wijst. Omwonenden merken regelmatig bij het verlaten van hun uitrit dat automobilisten, die deze aanduiding negeren, dan aan de verkeerde kant van de weg rijden. Dat leidt soms tot hachelijke situaties. Ook werden er nog twee bromfietsers bekeurd omdat zij geen valhelm droegen. (03)