BedrijfsautoRAI

Bekendmaking International Van of the Year 2008 tijdens TERTS

(9/21/2007)
Tijdens de openingsceremonie van The European Road Transport Show op 25 oktober 2007 wordt de winnaar van de International Van of the Year 2008 bekendgemaakt. Uit de reeds geselecteerde nominaties voor de International Van of the Year 2008 Award blijkt dat de 19 juryleden een selectie kunnen maken uit een aantal indrukwekkende namen. De jury bestaat uit vooraanstaande internationale bedrijfswagenjournalisten uit 19 Europese landen. De vijf kandidaten die al op de genomineerdenlijst staan zijn (in willekeurige volgorde):

LDV Maxus
Nissan Cabstar
Renault Kangoo
New Light Sevel van (Citroen/Fiat/Peugeot)
Volkswagen Caddy Maxi

De genomineerde voertuigen zijn volledig nieuw ontwikkelde wagens die beschikbaar zijn op alle grote Europese markten, waarmee ze voldoen aan alle wedstrijdvoorwaarden. De jury zal de prijzen uitreiken aan innovaties op het gebied van design en technologie, die bijdragen aan de efficiëntie van het goederentransport. Er wordt een aantal factoren in ogenschouw genomen, zoals operationele veiligheid, ergonomie, kostenefficiëntie en prijs. De huidige International Van of the Year is de Ford Transit.

Openingsceremonie
De winnaars van de International Truck of the Year Award 2008 en de International Van of the Year 2008 worden bekendgemaakt tijdens de openingsceremonie van The European Road Transport Show op 25 oktober 2007 in Amsterdam RAI. De prijzen worden uitgereikt door de voorzitters van de twee juryâs, Andy Salter (UK) voor de International Truck of the Year, en Pieter Wieman voor de International Van of the Year. De winnende vrachtwagen en bedrijfswagen worden tentoongesteld op The European Road Transport Show 2007 in Amsterdam van 26 oktober tot 3 november 2007.