BedrijfsautoRAI

IVECO-dealer Cornelis te Leeuwarden levert Daily 40C18/P Trekker aan Machinehandel Anema & Zn.

(9/21/2007)
Machinehandel Anema & Zn. is een onderneming welke in 1960 is opgericht door de heer Piet Anema als loonbedrijf. Nu 47 jaar later heeft het bedrijf zich ontwikkelt als specialist in de verkoop, verhuur, service en het transport van hydraulische graafmachines en shovels.
Bij Anema & Zn. werken 12 medewerkers in vast dienstverband, welke zorgen voor het transport van de graafmachines en shovels in heel Nederland. De afgelopen jaren is de vraag naar midikranen tussen de 3 tot 10 ton sterk gestegen, hierdoor heeft het bedrijf haar wagenpark voor de verhuurvloot moeten vergroten. Inmiddels rijden er in het wagenpark 7 bedrijfswagens, waaronder 4 IVECOâs.

Anema & Zn. heeft ondermeer voor IVECO gekozen vanwege het laadvermogen en de trekcapaciteiten van de Daily.

De Daily chassis cabine 40C18/P, met luchtvering op de achteras, is de basis voor deze 12 tons B/E combinatie. Uitgerust met een 3.0 liter dieselmotor met een vermogen van 176pk wat gerealiseerd wordt met een commonrail injectiesysteem en de variabele turbo. Achter de cabine is een 4 ton/meterkraan gemonteerd met een reikwijdte tot achter de oplegger. Het laadvermogen is nog een indrukwekkende 7,5 ton. Daarnaast kan dit voertuig in een handomdraai omgebouwd worden tot een handzame bakwagen met een aanhangergewicht van 3500 kg.

De keuze voor het merk IVECO is volgens Anema een logische keuze, het bedrijf rijdt al sinds 1995 IVECOâs en is zeer tevreden over het merk IVECO en de dealer Cornelis Bedrijfsauto`s B.V.. âIVECO heeft zich waar gemaakt in zowel kwaliteit als betrouwbaarheid, maar vooral onderscheid het merk zich in de technische mogelijkheden. Dit alles in combinatie met een uitstekende restwaarde zorgt voor een gunstige kilometerkostprijsâ. Aldus dhr. S. Anema.