Gemeente Bodegraven

Zacht water in Bodegraven

In Bodegraven komt voortaan zacht water uit de kraan. Drinkwaterbedrijf Oasen nam in april de eerste onthardingsreactor op het zuiveringsstation in Bergambacht in gebruik. Hierdoor nam de hardheid van het water de afgelopen maanden geleidelijk af. Inmiddels is de ontharding voltooid. In het noordelijk deel van Bodegraven (boven de Oude Rijn) komt er al langer zacht water uit de kraan. Dit deel van Bodegraven krijgt namelijk water uit een ander zuiveringsstation.
Zacht water is water waar weinig tot geen mineralen in opgelost zijn, zoals bijvoorbeeld kalk. Minder kalkafzetting zorgt ervoor dat uw apparaten minder energie verbruiken. Ook heeft u bij zacht water minder wasmiddel nodig en kan uw vaatwasser met minder toe; een half blokje of halve dosering is vaak al voldoende. Kijk op de verpakking van uw wasmiddel voor de minimale dosering, het loont de moeite om dit uit te proberen.

Op www.oasen.nl is een filmpje te bekijken over het effect van zacht water. Ook vindt u hier antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

De milieutip is een initiatief van de Milieuraad bodegraven. Heeft u een tip? Mail deze naar:
Milieuraad.bodegraven@club.tip.nl