ABVAKABO FNV

Hardheidsclausule ziektekosten gemeentepersoneel

De hardheidsclausule is uitgewerkt in de vorm van een rekenhulp. Deze rekenhulp is te vinden op http://www.logarekenhulp.nl Deze website is van 1 september 2007 tot en met 31 oktober 2007 beschikbaar.

Het is de bedoeling dat werknemers aan de hand van die rekenhulp en bijbehorende informatie bepalen of ze in aanmerking komen voor compensatie. Let op: na 31 oktober is de berekening niet meer te maken en komt men ook niet meer in aanmerking voor een compensatie door de werkgever. Via dezelfde website kan ook meteen een aanvraag bij de werkgever worden ingediend. Deze aanvraag van de werknemer dient uiterlijk 1 december 2007 bij de werkgever binnen te zijn.

De rekenhulp is zodanig ontworpen dat werknemers deze zelfstandig zouden moeten kunnen invullen. Voor werknemers die zelf geen toegang hebben tot het internet moeten gemeenten lokaal een oplossing zoeken. Bijvoorbeeld door mogelijk te maken dat de werknemer op het werk de rekenhulp invult. Er wordt in de rekenhulp via hulpschermen veel uitleg gegeven. Daarnaast is een externe helpdesk ingericht waaraan via een contactformulier op de site eventueel resterende vragen kunnen worden gesteld.

Deze rekenhulp en hardheidsclausule is alleen van toepassing voor die gemeenten en werknemers die in 2005 onder de IZA-regeling vielen, niet voor gemeente Den Haag en Amsterdam.

Aanvragen voor 31 oktober 2007 via de rekenhulp op: http://www.logarekenhulp.nl