Partij voor de Vrijheid (PVV)


Oost-Europeanen vestigen zich massaal in Nederland - Kamervragen PDF vrijdag 21 september 2007

Schriftelijke vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de minister en staatssecretaris van Justitie en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, over het bericht dat Oost-Europeanen zich massaal in Nederland vestigen.


1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht "Oost-Europeaan blijft in Nederland"?

2.)
Hoe beoordeelt u het dat er op dit moment alleen al 70.000 Polen, Bulgaren en Roemenen in Nederland wonen, en dat dat er in 2010 naar verwachting 100.000 zullen zijn? Hoe is dit te rijmen met uw eerder geuite verwachting dat de meeste Oost-Europeanen hier slechts tijdelijk verblijven om te werken, en bijna altijd terug gaan naar hun landen van herkomst?

3.)
Hoeveel bijstandsuitkeringen worden er aan in Nederland woonachtige Oost-Europeanen verstrekt? Hoe vaak is er een verblijfsstatus ingetrokken van Oost-Europeanen, vanwege een beroep op de openbare kas dat ze ingevolge het vreemdelingenbeleid niet mogen doen maar ingevolge de Wet Werk en Bijstand vreemd genoeg wel? Kunt u er zorg voor dragen dat de vele Oost-Europeanen die in Nederland verblijven worden uitgesloten van bijstandsverlening?

4.)
Wat is het effect van de vele in Nederland verblijvende Oost-Europeanen op de veiligheid? Hoe verhouden de misdaadcijfers onder de in Nederland verblijvende Bulgaren en Roemenen zich bijvoorbeeld tot misdaadcijfers onder autochtonen?
5.)
Denkt u nog steeds dat verdringing op de arbeidsmarkt niet aan de orde is?

6.)
Wat gaat u doen om de gigantische instroom van Oost-Europeanen te beperken, aangezien Nederland (onder meer vanwege huisvestingsproblemen, druk op gezondheidszorg etc.) niet op deze massa-immigratie zit te wachten? Bent u bereid om de openstelling van de arbeidsmarkt voor Oost-Europeanen onmiddellijk terug te draaien?

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article463434.ece/Oost-Europeaan_b lijft_in_Nederland


____________________