Gemeente Valkenswaard

buurtsportwerker in Valkenswaard

Nieuwe buurtsportwerker in Valkenswaard

Vanaf 1 september beschikt de gemeente Valkenswaard over een nieuwe buurtsportwerker. Haar naam is Clemmy Geldof en zij is voor 24 uur aangesteld. Haar werkterrein betreft de hele gemeente Valkenswaard. Zij zal zich vooral gaan bezighouden met: het organiseren van buurtsportactiviteiten, betrekken van jongeren (4 tot 19 jaar) bij de organisatie van sport-en beweegactiviteiten en een netwerk opbouwen met jongeren, ouders, sportverenigingen, onderwijsinstellingen, buurtplatforms en jongerenorganisaties.

Binnen het sportstimuleringsprogramma Breedtesportimpuls is het project 'Sport in de Wijk' opgezet. Door het aanbieden van sportactiviteiten in de wijk wil de gemeente dat de jongeren nog meer en op een sportieve en gezonde wijze aan sport doen. De nieuwe buurtsportwerker werkt onder andere nauw samen met de jeugd-en jongerenwerkers van Paladijn. Hierdoor krijgen jongeren de kans om aan diverse aantrekkelijke en sportieve activiteiten deel te nemen. Op dit moment worden plannen uitgewerkt voor het komend najaar en voor de winterperiode. Zowel buiten- als binnensport projecten staan op stapel.

Voor meer informatie
Heeft u ideeën voor een leuke sportactiviteit, neem dan contact op met haar. Zij is maandag, dinsdag en woensdag bereikbaar op telefoonnummer 040-2083644.