Gemeente Valkenswaard

Uitvoering reconstructie Valkenierstraat

Uitvoering reconstructie Valkenierstraat

Op 17 september jl. is de reconstructie van de Valkenierstraat van start gegaan. Inmiddels is nadere informatie bekend over de planning van de werkzaamheden. Die planning ziet er als volgt uit.

Periode tot en met 28 september
In deze periode worden bomen gerooid en worden trottoir en fietspad aangelegd in het gedeelte van de Valkenierstraat tussen de Eindhovenseweg en de Hoogstraat. Het betreft het trottoir en fietspad aan de zijde van het Willem II-complex. Tijdens deze werkzaamheden is de ingang van de parkeerkelder aan de Valkenierstraat (onder het Willem II-complex) niet bereikbaar. De betreffende bewoners hebben van de gemeente een tijdelijke parkeervergunning ontvangen waarmee zij tot
1 oktober hun auto elders kunnen parkeren.

Vanaf 1 oktober zal de ingang van de parkeerkelder aan de Valkenierstraat weer bereikbaar zijn en dat ook blijven tijdens de resterende periode van de reconstructie. De ingang van de parkeerkelder op de kop van het gebouw is (en blijft) tijdens de hele reconstructieperiode bereikbaar via de Beelmanstraat en de Hoogstraat en vice versa.

Periode 1 oktober tot en met 2 november
In deze periode wordt de bestaande rijbaan opgebroken vanaf de Eindhovenseweg tot aan de Europalaan en wordt de riolering vervangen. Aansluitend worden de fundering en onderlaag aangebracht voor de nieuwe asfaltrijbaan. Tijdens deze periode wordt in de week van 8 tot en met 12 oktober ook de aansluiting vernieuwd van de rijbaan van de Valkenierstraat op de Eindhovenseweg.

Periode van 5 tot en met 9 november
In deze week wordt de aansluiting vernieuwd van de Valkenierstraat op de Europalaan, inclusief de fietsoversteek. Er komen twee opstelstroken: één voor rechtdoorgaand en linksaf verkeer en één voor verkeer dat rechtsaf de Europalaan wil oprijden. Het verschil met de huidige situatie is dat de fietsstrook tussen beide rijstroken vervalt en wordt vervangen door een veiliger, vrijliggend fietspad.

Periode van 12 tot en met 16 november
Op de rijbaan van de Valkenierstraat wordt het nieuwe, zeer stille, asfalt aangebracht.

Periode van 19 tot en met 30 november
De nieuwe bomen worden geplant en de overige groenvoorzieningen worden aangebracht.

Periode van 3 tot en met 7 december
Bij het appartementencomplex van Woningbelang op de hoek Valkenierstraat-Europalaan wordt een ondergrondse opvang gemaakt (zogeheten `wadi) om het regenwater vanaf het dak van het complex op te vangen en weg te laten stromen in de grond in plaats van in het riool.

Periode van 10 tot en met 21 december
Afronding van de reconstructie. De nieuwe langsparkeerplaatsen ter hoogte van flat De Valkenier worden aangelegd en de wegmarkeringen aangebracht. Ook worden straatmeubilair en verkeersborden geplaatst.

Op 21 december zou de gehele reconstructie voltooid moeten zijn. Uiteraard hangt de haalbaarheid van de planning af van de weersomstandigheden.

Meer informatie
Bewoners van de Valkenierstraat en directe omgeving ontvangen een dezer dagen een brief van de gemeente met informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Ook kunnen zij gebruik maken van een wekelijks inloopspreekuur in de directiekeet van de aannemer om tekeningen in te zien of vragen te stellen.

Met vragen over de reconstructie kunt u terecht bij de heer J. Castelijns van de afdeling Leefomgeving van de gemeente. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2083672.