Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Doorrijden na aanrijding                        |
Dinsdagochtend 18 september 2007 heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Handelskade tussen een 28-jarige fietser uit Zutphen en een vrachtwagen. De politie verzoekt de chauffeur van de vrachtwagen zich te melden.

De fietser reed omstreeks 10.00 uur over de Dreef in de richting van de Handelskade. Vlak voor de kruising stond een vrachtwagen aan de rechterkant van de weg. Op het moment dat de fietser de vrachtwagen passeerde gaf de vrachtwagen richting aan naar links en draaide de weg op. De voorkant van de vrachtwagen raakt de achterkant van de fietser, waardoor deze kwam te vallen. De vrachtwagenchauffeur is uitgestapt om te kijken of de fietser gewond was en toen dat niet het geval bleek is deze weer ingestapt en weggereden. Later bleek echter dat de fiets van de man wel schade had opgelopen. De politie verzoekt daarom de chauffeur van de vrachtwagen zich te melden om deze schade af te kunnen wikkelen. Ook eventuele getuigen kunnen zich melden op nummer 0900-8844.

|     |Zutphen -  Beginnend bestuurder onder invloed             |
De politie heeft op donderdagnacht 21 september 2007 omstreeks 00.30 uur een 21-jarige jongeman uit Zutphen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Bij controle heeft de politie de autobestuurder laten blazen op de Deventerweg. Hieruit bleek dat hij gedronken had. Omdat het een beginnend bestuurder betreft, is de jongeman aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op het bureau blies hij bij een blaastest 0,34 promille. De politie heeft hem een bekeuring gegeven en een rijverbod opgelegd.

|     |Brummen - Diefstal verkeersborden                         |
De gemeente Brummen heeft donderdag 20 september 2007 aangifte gedaan van de diefstal van meerdere verkeersborden en een straatnaambord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Op de parkeerplaats van een sportpark aan de L.R. Beijnenlaan zijn tussen vrijdagmiddag 14 september 2007 14.00 uur en maandagochtend 17 september 11.00 uur drie verkeersborden weggenomen. Het betreft een verkeersbord met dubbele pijl, een parkeerbord en een fietspadbord.In hetzelfde weekend is aan de Hazenberg een straatnaambord weggenomen. Misschien dat een ouder de borden op de kamer van één van de kinderen tegenkomt ! De politie heeft de zaak in onderzoek even verzoekt eventuele getuigen zich te melden 0900-8844.

Einde berichten
---

telefoon 055 - 5486052

---- --