Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 21 september

Automobilist veroorzaakt forse schade

Hengelo

Een 22-jarige automobilist uit Hengelo heeft op vrijdag 21 september forse schade veroorzaakt bij een aanrijding op de Torenlaan in Hengelo. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van drank te rijden.

Op vrijdag 21 september meldde omstreeks 03.00 uur een 22- jarige automobilist uit Hengelo bij de politie dat hij een aanrijding had gehad aan de Torenlaan in Hengelo. Daar bleek dat de 22-jarige forse schade aan het wegdek en aan een lichtmast had veroorzaakt. De Hengeloer werd aangehouden in een woning aan de Beppie Nooystraat in Hengelo en meegenomen naar het politiebureau omdat agenten roken dat de bestuurder onder invloed van drank had gereden. Daar wees de ademanalyse een promillage van 1,10 uit.Tegen de beginnend bestuurder worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-123326)

17-jarige rijdt auto total loss

Hengelo

De politie heeft op donderdag 20 september aan de Johannes Bosboomstraat in Hengelo een 17-jarige Hengeloer aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs in een auto van zijn broer die hij stiekem had meegenomen en veroorzaakte daarmee een aanrijding op de Dijksweg in Hengelo.

Op donderdag 20 september kreeg de politie omstreeks 23.30 uur een melding van een aanrijding op de Dijksweg in Hengelo. Ter plaatse troffen agenten een auto aan die total loss gereden was. Vermoedelijk had de bestuurder van de auto aan het einde van de weg, ter hoogte van de busbaan, een bocht over het hoofd gezien en daardoor een betonblok geramd. De bestuurder had volgens een getuige de auto na de aanrijding de auto verlaten en was weggelopen. Agenten zochten de omgeving af en troffen een man, die voldeed aan het signalement, lopend aan op de Johannes Bosboomstraat. Deze man, een 17-jarige Hengeloer, bleek in de bewuste auto te hebben gereden. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 0,6 promille tijdens de ademanalyse. Tegen de 17-jarige worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-123307)

Fietser veroorzaakt aanrijding onder invloed

Vriezenveen

Een 45-jarige fietser uit Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft op donderdag 20 september een aanrijding veroorzaakt op de Bouwmeesterstraat in Vriezenveen. De fietser bleek onder invloed van drank te rijden.

Op donderdag 20 september kreeg de politie omstreeks 20.30 uur een melding dat er op de Bouwmeesterstraat in Vriezenveen een aanrijding had plaatsgevonden. Een 45-jarige fietser uit Westerhaar-Vriezenveensewijk reed over de Bouwmeesterstraat in Vriezenveen komende uit de richting van Westerhaar. Omdat hij geen verlichting voerde op zijn fiets kreeg hij een aanrijding met een hem tegemoetkomende bromfietser, een 19-jarige plaatsgenoot. Omdat de agenten roken dat de fietser onder invloed van drank was hielden ze hem aan en namen hem mee naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage van 1,5 uit. Tegen de fietser wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-123248)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Almelo

Een 26-jarige automobiliste uit Almelo is op donderdag 20 september gewond geraakt bij een aanrijding op de Nachtegaalstraat in Almelo.

Op donderdag 20 september reed omstreeks 09.30 uur een 22-jarige automobiliste uit Almelo vanuit een parkeerhaven de Nachtegaalstraat op. Een achteropkomende en over diezelfde weg rijdende 26-jarige automobiliste uit Almelo zag de 22-jarige te laat en schampte haar en vervolgens nog een geparkeerde auto. De 26-jarige raakte bij de aanrijding gewond en moest door de brandweer uit haar auto bevrijdt worden. Zij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. De politie heeft ter plaatse een onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. (07-122965)

Fietser rijdt tegen portier van auto

Hengelo

Aan de Parallelweg L.S. in Hengelo raakte op donderdag 20 september een 15-jarige fietser uit Hengelo gewond bij een aanrijding.

Een 19-jarige automobilist uit Haaksbergen parkeerde zijn voertuig op donderdag 20 september omstreeks 09.00 uur aan de rechterzijde van de Parallelweg L.S. Toen hij zijn linkerportier opende om uit te stappen keek hij niet eerst of er verkeer aan kwam. Het gevolg was dat een fietser, die de auto wilde passeren, tegen het portier aan fietste. De fietser, een 15-jarige Hengeloer, raakte hierbij gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht worden. Tegen de 19-jarige automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-122920)

Alcoholcontroles

Enschede

De politie heeft in Enschede in de nacht van donderdag op vrijdag 21 september op diverse locaties alcoholcontroles gehouden. Aan de Oldenzaalsestraat, Oliemolensingel, Tubantiasingel en de Molenstraat werden een groot aantal automobilisten aan een blaasproef onderworpen. Tien automobilisten reden onder invloed en kregen een bekeuring. Zij krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd.

Het hoogst gemeten promillage betrof 1,7 promille. Deze bestuurder, een 25-jarige Enschedeër bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij nog een boete open te hebben staan van ongeveer 1200 euro.

Verder werden 8 bekeuringen geschreven voor diverse verkeersovertredingen. Allen krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd. (07-123235)

Multidisciplinaire verkeerscontrole

Vriezenveen

Op donderdag 20 september heeft de politie tussen 15.30 en 20.00 uur op de N36 in Vriezenveen een grote verkeerscontrole gehouden in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Koninklijke Marechaussee en de Douane.

In totaal werden 20 vrachtwagens, 18 voertuigen met aanhangwagens, 14 bestelauto's en 17 personenauto's gecontroleerd. In totaal werden 25 bekeuringen geschreven voor onder andere overbelading, niet goed leesbaar zijn van het kenteken, het beplakken van autoruiten met folie, rijden over doorgetrokken streep, het niet dragen van de verplichte autogordel en overige overtredingen. Alle overtreders krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd. (07-123235)

Politie zoekt getuigen dierenmishandeling

Borne

Op donderdag 21 september deed een 44-jarige Bornse aangifte van mishandeling van haar poes. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen.

Op zondag 16 september kwam de 44-jarige eigenaresse van een poes uit Borne erachter dat haar kat gewond was. De poes die gedurende de zondagmiddag in de omgeving van het Blauwgras in de Bornse wijk Stroom-Esch buiten had gelopen, gaf bij thuiskomst diverse malen bloed over. Bij de dierenarts werd geconstateerd dat de poes mishandelt was en zelfs was beschoten en het kogeltje nog in het lichaam zat. De poes die zwaar gewond raakte is inmiddels geopereerd en voor herstel opgenomen in de dierenkliniek. Getuigen die meer informatie hebben over deze dierenmishandeling kunnen contact opnemen met de Afdeling Borne van de Politie Twente via 0900-8844 (07-123402)

Noot voor de redactie en