Floormanager: het systeem dat u alle werk uit handen neemt

21/09/2007 14:09



Arling Events & Media BV



Martin Kok Projektinrichting B.V. heeft op vrijdag 14 september een opvallende innovatie geïntroduceerd op het gebied van projectinrichting: de Floormanager. Met de Floormanager wordt het mogelijk om een complete inventaris als bureaus en kasten in kantoren op te tillen, om ruimte te creëren voor stoffeerders. Als de kamer is voorzien van nieuw tapijt worden de meubels weer op hun plek teruggezet. Het systeem is in eigen huis ontwikkeld door Martin Kok zelf.

Martin Kok kwam op het idee toen in de praktijk bleek dat veel opdrachtgevers het opnieuw stofferen van kantoren zo lang mogelijk uitstellen. "Wat je ziet is dat facility managers het meest opzien tegen de logistieke operatie. Mensen moeten tijdelijk verhuizen van hun werkplek of naar huis worden gestuurd, omdat o.a. computersystemen moeten worden losgekoppeld. Zeker bij kantoortuinen met aan elkaar gekoppelde bureaus weet je dan niet goed waar je aan begint. Ook kom je vaak genoeg in panden waar geen andere ruimte is om de kantoorinventaris tijdelijk op te slaan." Het concept dat hij ontwikkelde - met medewerking van innovatienetwerk Syntens en de TU Delft - is inmiddels geëvolueerd tot de 'Floormanager'. Het bedrijf verwacht veel belangstelling voor het systeem. Daarom werd er op vrijdag 14 september een open dag in het eigen kantoor in Wateringen georganiseerd.

Opvallende act
Onder het toeziend oog van circa 300 relaties - veelal opdrachtgevers zoals de overheid en facility managers van diverse bedrijven - werd de Floormanager ten doop gehouden. Dat gebeurde tijdens een opvallende act van zangeres Annet Dellegno, waarin het systeem langzaam maar zeker werd onthuld. De Floormanager bestaat uit een stalen constructie, voorzien van krachtige motoren, die in staat is om een compleet interieur in één keer op te tillen. Het systeem schept voldoende ruimte voor het verwijderen en het opnieuw aanbrengen van vloerbedekking. Het systeem is bovendien verrijdbaar. Tegelijkertijd zou een kantoorruimte ook kunnen worden geschilderd en voorzien van nieuwe wanden en plafonds. Het systeem fungeert inmiddels naar volle tevredenheid. Martin Kok Projektinrichting B.V. voorziet vooral winst op logistiek gebied bij toepassing van de Floormanager.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.martinkok.nl/floormanager.php