Politie Zeeland


O-2863-2007 Strengere verlichtingscontroles op Schouwen-Duiveland
De politie op Schouwen-Duiveland gaat de komende maanden intensiever controleren op het voeren van verlichting op (brom)-fietsen.
Tijdens dit project wordt met name gelet op de schooljeugd die zonder verlichting rijdt. Voor defecte verlichting krijgt men een boete van 20 euro.
Het project gaat in vanaf 1 oktober en zal tot het eind van het jaar duren.

W-2864-2007 Kop/staartbotsing, Middelburg
Op de kruising Schroeweg/Torenweg vond vrijdagmorgen rond 08.30 uur een kop/staartbotsing plaats tussen een vrachtauto en een personenauto.
Een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Driebergen-Rijsenburg stond stil bij de verkeerslichten achter de auto van een 45-jarige vrouw uit Arnemuiden. Beiden stonden voorgesorteerd om linksaf te slaan, richting de Torenweg. Toen de verkeerslichten voor rechtdoorgaand verkeer op groen sprongen, trok de vrachtwagenchauffeur op. Hij had niet in de gaten dat de verkeerslichten voor linksaf nog op rood stonden waardoor hij achterop de auto van de 45-jarige vrouw botste. De vrouw liep hierbij nekklachten op en is overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Na onderzoek kon zij weer naar huis. Haar auto raakte bij het ongeval total loss, de vrachtwagen liep lichte schade op aan de voorzijde.

W-2865-2007 Jongens aangehouden voor mishandeling, Vlissingen
De politie heeft deze week twee 12-jarige jongens uit Vlissingen aangehouden voor mishandeling van een 12-jarige plaatsgenoot.
Het slachtoffer fietste op dinsdagmorgen 11 september omstreeks 08.15 uur over het Bunkerpad in Vlissingen. Tijdens het passeren van een aantal jongeren werd hij zonder aanleiding door hen geschopt en geslagen. Doordat een groepje andere scholieren tussen het slachtoffer en zijn belagers ging staan, kon erger worden voorkomen.
De twee Vlissingse jongens zijn aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris aan wie ze zich moesten verantwoorden. Inmiddels zijn ze onder strenge voorwaarde naar huis gestuurd. Bij een volgend strafbaar feit zal de politie direct contact opnemen met justitie.