Openbaar Ministerie

Acht verdachten aangehouden in zedenzaak Emmen

Assen, 21 september 2007

Assen, 21 september 2007

Acht verdachten aangehouden in zedenzaak Emmen

De regiopolitie Drenthe heeft inmiddels acht jonge mannen aangehouden, die worden verdacht van het gezamenlijk verkrachten van een 16-jarig meisje in Emmen. Naar het zich laat aanzien zijn daarmee alle verdachten van dit feit aangehouden.

De verkrachting vond plaats op zaterdag 15 september. De verdachten zijn jonge mannen in de leeftijd van 16 - 24 jaar, afkomstig uit Coevorden, Lutten, Groningen en Emmen.

Het is nog niet duidelijk of alle aangehouden verdachten daadwerkelijk seksuele handelingen hebben verricht. Wel maakten ze allemaal deel uit van de groep.

Van de acht aangehouden verdachten zijn inmiddels vijf verdachten in bewaring gesteld door de rechter-commissaris in Assen. Deze verdachten staan op 27 september voor de raadkamer van de rechtbank Assen. De raadkamer bepaalt dan of de verdachten nog langer in voorarrest moeten blijven. Naar verwachting wordt die beslissing op 28 september bekend.

Chronologie

Zaterdag 15 september 2007

Een meisje van 16 doet aangifte van verkrachting door een groep jongens. Drie van die jongens worden door de politie op heterdaad aangehouden. Het zijn twee jongens van 16 en één van 17 jaar.

Dinsdag 18 september 2007

De politie houdt opnieuw twee verdachten aan. Het zijn twee jongens van 17 jaar. De rechter-commissaris in Assen beveelt op vordering van de officier van justitie dat de drie jongens die op zaterdag waren aangehouden 14 dagen in bewaring blijven op verdenking van verkrachting in vereniging.

Vrijdag 21 september 2007

De politie houdt drie verdachten (in de leeftijd van 16, 18 en 24 jaar) aan, waarmee het totale aantal aanhoudingen op 8 komt. De rechter-commissaris in Assen beveelt op vordering van de officier van justitie ook tegen de op dinsdag aangehouden jongens de bewaring voor de duur van 8 dagen.

Einde bericht