Ingezonden persbericht


Persbericht Mixed Zone #4, 21 september a.s.

Mixed Zone netwerkbijeenkomst in FiftyTwoDegrees

Cultuur en economie komen bij elkaar. Kennis van alle sectoren kan een zinvolle bijdrage leveren aan de economische groei en de uitstraling van de stad.

De economische groei en de uitstraling van de stad worden versterkt wanneer alle sectoren met elkaar in contact worden gebracht. De Mixed Zone bijeenkomsten bundelen de krachten en kennis van alle sectoren, van bedrijfsleven, overheid, kennis- en zorginstellingen, van creatief en cultureel Nijmegen.

Literair Productiehuis de Wintertuin organiseert in samenwerking met Smeerolie, de brancheorganisatie voor creatief / cultureel Nijmegen, op 21 september alweer de vierde netwerkbijeenkomst voor de stad Nijmegen onder de naam Mixed Zones. Met als leidraad "ontmoet een andere tak van sport" willen zij creatieve makers en culturele organisaties met andere sectoren in contact te brengen en zo een vruchtbare, Nijmegen-brede, kruisbestuiving te realiseren.

Programma
Ook dit keer is weer een bijzonder programma samengesteld. Zo vertellen diverse Nijmeegse bedrijven (o.m. Portaal), cultureel ondernemers (o.m. Dziga) en de Gemeente (wethouder Jan van der Meer) in flitspresentaties over wat zij doen om Nijmegen creatiever en aantrekkelijker te maken.

Montse Hernández I Sala, grafisch ontwerper, neemt de Peptalk voor haar rekening. Zij wil ons ervan bewust maken dat Nijmegen een mooie stad is, echter dat de vormgeving in Nijmegen dat zeker niet altijd is. Wie bewaakt de kwaliteit van het gezicht van Nijmegen?

De Scheidsrechter van de dag is natuurlijk weer sportjournalist Marcel Rözer. Tevens zullen we horen wat de tijdens de vorige Mixed Zone gemaakte afspraken hebben opgeleverd!

Locatie
Deze vierde Mixed Zone vindt plaats in FiftyTwoDegrees, de markante nieuwbouw aan het Jonkerbosplein 52 te Nijmegen. Het programma begint om 14.00 uur en kost 10 euro. Aanmelden kan via wendy@wintertuin.nl of telefonisch via 024 3231904.

De Mixed Zones hebben al enkele bijzondere initiatieven opgeleverd:


* Het instellen van een Kwaliteitscommissie voor de stad Nijmegen
* Het verhaal van een straat: de wijk in met basisschoolleerlingen

********************