Gemeente Delft

Burgemeester Verkerk bezoekt 104-jarige Delftse

Mevrouw Van der Spek-Stolk bereikt vrijdag 21 september de respectabele leeftijd van 104 jaar. Ter gelegenheid van haar verjaardag brengt burgemeester Verkerk haar een bezoek.

Mevrouw Van der Spek-Stolk is geboren in Tinte bij Den Briel. Zij was het derde kind in een gezin met zestien kinderen.

Haar vader was druivenkweker en boer. Op 12-jarige leeftijd verliet mevrouw Van der Spek-Stolk het ouderlijk huis om intern bij een ander boerenbedrijf te werken als hulp in de huishouding. Toen ze 18 jaar was kwam ze naar Delft. Hier werkte ze als hulp bij het boerenbedrijf van familie Van der Spek. Later trouwde ze met hun oudste zoon.

Die boerderij heeft inmiddels een andere bestemming gekregen; een nudistencamping. Mevrouw Van der Spek-Stolk ziet daar de lol wel van in.

Het echtpaar Van der Spek-Stolk kreeg 12 kinderen, 8 meisjes en 4 jongens. Drie van haar kinderen heeft ze inmiddels helaas verloren. Ze is erg betrokken bij haar 30 kleinkinderen, 47 achterkleinkinderen en 4 achterachterkleinkinderen. Ze is een trotse betovergrootmoeder die bezoek van haar familie zeer op prijs stelt.

Mevrouw Van der Spek-Stolk geniet van haar verblijf in woonzorgcentrum Abtswoude. Ze houdt van lekker eten en vult nog haar eigen menulijstje in. Ook leest zij nog graag.

In Abtswoude staat mevrouw Van der Spek-Stolk bekend als een vrolijke en lieve vrouw.