PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Schiedam, 21september 2007

HALFJAARRESULTATEN RT Company

Highlights eerste halfjaar 2007


· Nettoresultaat eerste helft 2007 bedroeg EUR 3,7 miljoen negatief (tegenover EUR 136.000 positief in de eerste helft van 2006)

· Negatieve resultaat grotendeels veroorzaakt door eenmalige lasten van EUR 3,5 miljoen
· Nieuwe koopovereenkomst Vivenda BV, BAVA op 21 september

Toelichting op de resultaten

Nettoresultaat
RT Company NV ("RT Company") boekte over het eerste halfjaar van 2007 een nettoverlies van EUR 3,7 miljoen tegenover een nettowinst van EUR 136.000 in de eerste helft van 2006.

Het verlies van EUR 3,7 miljoen is het gevolg van eenmalige lasten van in totaal EUR 3,5 miljoen, waaronder het wegvallen van de waardegarantie voor de door RT Company gehouden aandelen in DVRG NV ("DVRG") ten bedrage van EUR 2,1 miljoen, koers- en verkoopverliezen op de gehouden aandelen DVRG van in totaal EUR 1,1 miljoen, een afwaardering van EUR 385.000 op de participatie Reddion BV ("Reddion"), en een exploitatieverlies van EUR 78.000.

Waardegarantie
Op 12 april 2007 heeft de ontbinding van de eerste overeenkomst d.d. 17 november 2006 voor de
overname van Vivenda door De Groote Zandschulp I BV plaatsgevonden. Dit heeft onder meer tot gevolg gehad dat de door Holland Management Holding ("HMH") BV afgegeven waardegarantie voor de door RT Company gehouden aandelen in het kapitaal van DVRG is komen te vervallen. Het vervallen van de garantie betekent dat RT Company in het eerste kwartaal 2007 een verlies heeft moeten verwerken op dit belang van EUR 2,1 miljoen.

Ultimo juni 2007 hield RT Company NV nog een belang van 7,13 % in DVRG NV (opgenomen in de post Effecten) Thans is het belang in DVRG kleiner dan 5%.

Resultaat deelnemingen/participaties

Reddion BV
Door het management van Reddion is in het tweede halfjaar van 2006 overeenstemming bereikt over een overname van deze onderneming door branchegenoot GroupM. Zowel RT Company als ABN AMRO Participaties hebben ingestemd met de overname van Reddion door GroupM. Deze transactie is in januari 2007 afgerond. Door RT Company is een uitkering ontvangen van EUR 90.000. Per 31 december 2006 bedroeg de boekwaarde van de participatie Reddion EUR 475.000. Ten gevolge van deze verkoop heeft RT Company voorzichtigheidshalve een afwaardering op de mogelijk in de toekomst te verwachten verkoopopbrengsten gedaan van EUR 385.000. RT Company houdt nog recht
op een uitkering, op basis van een earn-out regeling, waardoor RT Company in de toekomst mogelijk nog inkomsten kan verwachten tot een totaalbedrag van maximaal EUR 450.000.


Virtual Industries Online Marketing Solutions BV
RT Company heeft in april 2007 een overeenkomst tot verkoop gesloten voor het door RT Company gehouden 17,5% belang in Virtual Industries Online Marketing Solutions BV ("VIOMS") met PrinsZegers.Com BV ("PrinsZegers.Com"). Met de verkoop realiseert RT Company een boekwinst in 2007 van in totaal EUR 187.500. RT Company is met PrinsZegers.Com overeengekomen dat de volledige koopsom in contanten op uiterlijk 31 maart 2010 moet zijn voldaan. Indien PrinsZegers.Com voor 31 juni 2008 de gehele koopsom heeft voldaan, dan krijgt PrinsZegers.Com een discount op de koopsom van EUR 250.000. Deze discount is in mindering gebracht op de boekwinst.

Tot het moment dat de volledige koopsom zal zijn voldaan, houdt RT Company een notarieel pandrecht op 17,5% van de aandelen in het geplaatste kapitaal van VIOMS. Het stemrecht op de verpande aandelen berust bij PrinsZegers.Com.

Bedrijfslasten
De salariskosten zijn in het eerste halfjaar van 2007 licht gestegen tot EUR 127.000 tegenover EUR 120.000 in het eerste halfjaar van 2006. De overige bedrijfskosten bedroegen over de eerste helft van 2007 in totaal EUR 136.000 tegenover EUR 75.000 in dezelfde periode vorig jaar. Deze verdubbeling van de bedrijfskosten is voornamelijk veroorzaakt door de gestegen advieskosten.

Groepsvermogen
Het groepsvermogen bedraagt per 30 juni 2007 totaal EUR 13,4 miljoen tegenover EUR 17,5 miljoen per 31 december 2006. De daling van EUR 4,1 miljoen in het groepsvermogen wordt veroorzaakt door enerzijds het geleden verlies over de eerste helft van 2007 van EUR 3,7 miljoen en anderzijds door de ten laste van de agioreserve gebrachte kosten van EUR 0,4 miljoen voor de uitgifte van het prospectus ten behoeve van de overname van Vivenda.

Ten gevolge van de beëindiging van de converteerbare lening per 5 september 2007, wordt het eigen vermogen met EUR 9 miljoen verlaagd per 5 september 2007. Het aantal uitstaande aandelen van RT Company NV bedraagt 17.939.239

Participaties
De boekwaarden van de huidige participaties bedragen, voor zover deze participaties van belang zijn, per 30 juni 2007:

Boekwaarde Belang Participaties en deelnemingen in EUR x 1.000 per 30 juni 2007 DigiNotar Holding B.V. 1.295 39,4% Ooip Syndication B.V. 115 16,3% Apollo Invest S.A. 200 12,0% Green Dino B.V. 125 13,3% Meyer Monitor B.V. 550 14,3% Quova LTD 100 0,7% 2.385 ...
Ontwikkelingen eerste helft 2007

Overname Vivenda BV
Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van RT Company op 1 mei 2007 in Rotterdam is de overname van Vivenda door de aandeelhouders goedgekeurd en is de heer C. van Versendaal, huidig bestuurder van Factotum Media BV, voorgedragen en benoemd tot CEO van de onderneming, onder de opschortende voorwaarde dat de overname van Vivenda formeel zal worden uitgevoerd.

Ter bevordering van het totstandkomen van het prospectus en de afronding van de overname van Vivenda en RT Company heeft de heer G. Tóth op 4 mei besloten om per direct terug te treden als statutair bestuurder van RT Company.

Op 13 april hebben RT Company en De Groote Zandschulp een overeenkomst gesloten inzake de
overname van Vivenda. Iedere Partij is gerechtigd de overeenkomst te ontbinden als niet alle
opschortende voorwaarden voor 15 september zijn vervuld. Deze overeenkomst is op 5 september 2007 beëindigd.

Op 5 september is tussen RT Company en de Groote Zandschulp een nieuwe overeenkomst gesloten voor de overname van Vivenda voor een koopprijs van EUR 7,5 miljoen. RT Company is voornemens
om alle uitstaande aandelen in het kapitaal van Vivenda, haar 100% deelneming Esto BV en haar 100% deelneming Vivenda Magazine BV te verwerven voor een koopprijs van EUR 7,5 miljoen.

De koopsom die door RT Company zal worden betaald, wordt verrekend met de stortingsplicht die De Groote Zandschulp heeft op de aan haar nieuw uit te geven aandelen RT Company ter waarde van EUR 7,5 miljoen tegen een uitgiftekoers die zal worden gebaseerd op de gemiddelde slotkoers twintig handelsdagen voorafgaand aan deze emissie. In het kader van het toelaten tot de handel van deze effecten op Eurolist by Euronext Amsterdam wordt een door de AFM goed te keuren prospectus voorbereid.

De converteerbare lening is met ingang van 5 september 2007 beëindigd zonder dat enige vergoeding zal worden betaald. Er is onder de converteerbare lening geen geld verstrekt, behoudens de EUR 6 miljoen die reeds eerder in aandelen RT Company is geconverteerd. RT Company is van mening dat de converteerbare lening niet langer noodzakelijk is als financieringsinstrument voor de toekomst van RT Company NV.

BAVA
Aangezien de oude overeenkomst is beëindigd en een nieuwe overeenkomst ter zake de overname van Vivenda is gesloten, zal de nieuwe transactie ter goedkeuring aan de aandeelhouders worden voorgelegd tijdens een BAVA op 21 september 2007 in Rotterdam.

Naast de goedkeuring van de overname van Vivenda zullen de aandeelhouders ook besluiten over een statutenwijziging inhoudende een afstempeling van de aandelen RT Company naar EUR 0,20 (huidige nominale waarde EUR 0,50) en de onderhandse plaatsing van aandelen bij de Groote Zandschulp.

Aftreden bestuurder C.J.P.M. van der Maarel
De huidige CFO van RT Company, de heer C.J.P.M. van der Maarel, heeft de Raad van Commissarissen geïnformeerd dat hij twee maanden na afronding van de goedkeuring van het prospectus en de overname van Vivenda BV zal aftreden om elders een functie te aanvaarden.


Vooruitzichten derde kwartaal
Het bestuur spreekt de verwachting uit dat de overname van Vivenda BV, na goedkeuring door de aandeelhouders, spoedig zal kunnen worden afgerond.

Voor het derde kwartaal moet gezien de ontwikkelingen van de beurskoers van de door RT Company gehouden effectenportefeuille rekening worden gehouden met een additioneel verlies op effecten van EUR 400.000. Tevens moet rekening worden gehouden met nog te betalen kosten samenhangende met de overname van Vivenda BV en het uitbrengen van het prospectus van in totaal EUR 700.000.

Ten gevolge van de beëindiging van de Converteerbare lening per 5 september 2007, zal het Eigen Vermogen met EUR 9 miljoen afnemen.

Over Vivenda
Vivenda is al ruim twintig jaar actief als uitgeverij en multimedia bedrijf. De onderneming is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector, zowel middels internet als in gedrukte vorm. Vivenda is marktleider in haar branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse markt actief. De doelstelling van de onderneming is om haar leidende positie op het gebied van multimediale communicatie producten voor de onroerendgoedsector verder uit te breiden.

Betrokkenheid accountant
De accountant is betrokken geweest bij de totstandkoming van dit persbericht. Op het cijfermateriaal is geen accountantscontrole uitgevoerd.

Einde persbericht