DSM


Published: 08:15 21.09.2007 GMT+2 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM bouwt nieuwe fabriek voor watergedragen emulsieharsen (NeoCryl) in Waalwijk

Koninklijke DSM N.V. heeft besloten een nieuwe fabriek voor watergedragen emulsieharsen te bouwen. De watergedragen emulsies die in de nieuwe fabriek worden geproduceerd zullen op de markt worden gebracht door DSM NeoResins+. De fabriek komt eind 2008 in bedrijf. De totale investeringskosten bedragen ongeveer EUR 30 miljoen.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd op de bestaande productielocatie van DSM NeoResins+ in Waalwijk, waar voornamelijk speciale producten worden gemaakt zoals acrylemulsies, acrylparels en urethaanharsen.

DSM NeoResins+ speelt een leidende rol in de wereldmarkt voor watergedragen emulsies en richt zich op hoogwaardige producten. Binnen deze groep producten verwacht DSM met zijn watergedragen emulsies de komende jaren wereldwijd een groei van 7% te kunnen realiseren. De producten worden verkocht in de voor DSM belangrijke coatingsegmenten voor meubel- en interieurbouw, decoratieve toepassingen, industriële houtverven en de grafische industrie. Gezien de toekomstige regelgeving met betrekking tot vluchtige organische stoffen is verdere en versnelde groei te verwachten. De watergedragen emulsies van DSM voldoen aan alle aangekondigde regelgeving en vormen een goed alternatief voor minder milieuvriendelijke harsen op oplosmiddelbasis bij dezelfde hoge prestaties en duurzaamheid.

"Deze uitbreiding past perfect in DSM's strategie Vision 2010 - Building on Strengths en verschaft DSM NeoResins+ een goede uitgangspositie voor groei en voor de productie van nieuwe, innovatieve en duurzame producten. Met deze investering onderstrepen wij onze sterke betrokkenheid bij de verfsector en de grafische industrie en geven we blijk van ons vertrouwen in het succes van onze innovatiepijplijn", is het commentaar van Nico Gerardu, lid van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Performance Materials.

DSM NeoResins+
DSM NeoResins+ is wereldwijd de nummer een als leverancier van innovatieve specialty-harsen die aansluiten op de behoeften van de verfindustrie en de grafische sector. DSM NeoResins+ heeft 1200 medewerkers en zeven productielocaties: in Frankfort en Wilmington (VS), Shunde (China), Hoek van Holland en Waalwijk (Nederland), Meppen (Duitsland) en Parets (Spanje). De onderneming richt zich op het vervullen van klantenbehoeften en beschikt daartoe over vijf Application and Research & Technology Centers: in Wilmington (VS), Shanghai en Shunde (China), Parets (Spanje), Waalwijk en Zwolle (Nederland). Al deze centra worden ondersteund vanuit drie Customer Service Centers: in Wilmington (VS), Shunde (China) en Waalwijk.

DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings en verf, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. DSM's strategie, genaamd Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op versnelde winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei en innovatie en uitbreiding in opkomende economieën. DSM heeft een jaaromzet van ruim EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 22.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.