Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors 21-9-2007; Betreft eerste trainingsdag verslag Grand Prix Japan, circuit Motegi ( 4.801 m)

Danny Webb (28e) taai in de tropische warmte van Motegi

De eerste trainingsdag van de A-Style Grand Prix of Japan was afzien voor de rijders, met tropische temperaturen tot wel 36 graden. Ook voor DeGraaf Grand Prix-coureur Danny Webb was het moeilijk onder deze weersomstandigheden. Al in de vrije ochtendtraining gaf de thermometer meer dan 30 graden aan. Joey Litjens is in Nederland gebleven. De artsen adviseerden hem niet te rijden in Japan vanwege de hersenschudding die hij opliep tijdens de GP van Portugal.

Danny Webb startte de vrije training voortvarend met de 26e tijd. In de laatste twee minuten van de sessie maakte de kleine Brit een highsider. Bij de val blesseerde hij zijn rechterkuit. Gelukkig was het alleen meer een verrekking van een spier welke met massages behandeld wordt. Desondanks wist Webb in de kwalificatie zijn rondetijd te verbeteren. Hij kwam uit op de voorlopige 28e plaats.

Danny Webb: "Het is echt abnormaal warm hier in Japan. Dit had ik niet verwacht. Aan de andere kant: dit is ook een goede oefening voor Maleisië, waar we over een paar weken racen. Daar is het ook altijd ontzettend warm en vochtig. Ik kon uiteindelijk wel redelijk omgaan met de hitte. In de vrije training ging het eigenlijk wel goed. Behalve die highsider dan. Ik was nog op zoek naar de lijnen en de rondetijden gingen steeds verder naar beneden. Toen maakte ik een klein foutje en eindigde de sessie bij de dokter. In de kwalificatie had ik weinig last van mijn kuit, maar ik was wel een beetje het vertrouwen kwijt. De banden hadden ook niet zoveel grip. Toch wist ik mijn tijd te verbeteren. Het was maar een tiende, maar toch: het geeft vertrouwen. Het team is druk op zoek naar meer grip op de achterkant en we hebben een aantal ideeën. We denken onder meer aan een andere type band, die meer grip zou moeten geven. In de tweede kwalificatietraining, zaterdag, moet ik zeker nog anderhalve seconde sneller, wil ik de zevende startrij handhaven. Maar ik gok op de zesde startrij. Het is het proberen waard. We het zullen het zien. Na een aantal massages door de mensen van doktor Costa zal ik zeker fitter de baan op gaan."

Uitslag 125cc kwalificatie
Voor de volledige 125cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag 250cc kwalificatie:
Voor de volledige 250cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag MotoGP klasse (tot 800cc 4-takt):
Voor de volledige MotoGP vrije training uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

************