Bureau Verkeershandhaving


Beloningen bij grote alcoholcontrole

21 september 2007

Samenwerkende instanties hebben in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 september 2007 op meerdere locaties langs de autosnelwegen alcoholcontroles gehouden. In totaal legden 7.454 bestuurders een blaastest af. Ruim 99% van hen reed onbeschonken.

Uiteenlopende overtredingen
Vijfenveertig bestuurders hadden teveel alcohol gedronken, waarvan zes beginnende bestuurders. Van zeven bestuurders is het rijbewijs direct ingenomen. Daarnaast zijn 134 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen, zoals het overschrijden van de maximum snelheid.

Beloond
De automobilisten die zich aan de regels hielden, werden beloond. Iedere 50e BoB kreeg een opblaas'BoB' uitgereikt. De overige 'Bobbers' kregen een sleutelhanger.De alcoholcontroles hebben tot doel om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Beschonken bestuurders hadden in 2005 ruim 115 doden op hun geweten. Daarnaast zijn 2.600 mensen in het ziekenhuis beland door het gebruik van alcohol in het verkeer. De maatschappelijke kosten hiervan bedragen naar schatting zo'n 2 miljard Euro.