Ingezonden persbericht


Samenvatting persbericht

Amsterdam, 21 september 2007

BT INTRODUCEERT DIENST OM CO2-IMPACT TE BEOORDELEN

BT Global Services helpt bedrijven hun energieverbruik te verminderen

Referentie: DC07-483

BT kondigt vandaag een nieuwe dienst aan die grote ondernemingen en organisaties in de publieke sector helpt hun energieverbruik en CO2-uitstoot te verminderen.

De beoordelingsmethode voor de uitstoot van CO2 die BT aanbiedt, maakt het organisaties mogelijk hun uitstoot, geproduceerd door het gebruik van IT- en netwerkdiensten, nauwkeurig uit te rekenen. De meetmethode houdt rekening met hoe de manier van werken van medewerkers (zoals reistijd en IT-gebruik) en de manier waarop bedrijfsactiviteiten, shared services en huisvesting bijdragen aan CO2-uitstoot van een organisatie. Bovendien levert de methode een aantal praktische oplossingen om deze uitstoot te verminderen.

De dienst is in de eerste instantie in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar en zal naar verwachting in de loop van volgend jaar ook in Nederland beschikbaar komen.

BT staat voor het zevende achtereenvolgende jaar op nummer 1 in de categorie Telecommunicatie in de prestigieuze Dow Jones Sustainability Index (DJSI) en wordt aangemerkt als een Super Sector Leader .

Het gehele Engelstalige persbericht vindt u via:
http://www.btplc.com/News/Articles/Showarticle.cfm?ArticleID=bcba4e5f-4025-4837-869c-c783eea0ae08

OVER BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2006-'07, dat eindigde op 31 maart 2007, behaalde BT Group een omzet van 20.223 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.484 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt.

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com.

Voor meer beeldmateriaal bij dit bericht of het volledige BT whitepaper "Planning For a Sustainable Future: Helping Organisations Reduce Their Carbon Footprints", neem contact op met Edelman Nederland, zie onderstaande contactgegevens.

# # #

Perscontact:

BT

Dennis Doodeman

PR & Corporate Relations Manager, BT Benelux

Tel: +31 (0)88 212 51 94

Mailto:dennis.doodeman@bt.com

Edelman (Nederland)

Margriet Luttikhuizen / Nina Breuning

Tel: +31 (0)20 301 09 80 / +31 (0)6 20 855 789

Mailto:margriet.luttikhuizen@edelman.com

Mailto:nina.breuning@edelman.com