Mobillion breidt samenwerking met Sugababes.nl uit

Ede, 21 september 2007 - Mobillion, specialist op het gebied van mobiele en web 2.0 toepassingen en -diensten, breidt de samenwerking met de populaire web 2.0 site 'Sugababes.nl' verder uit. Mobillion gaat, naast het hardwareplatform, ook de bij het platform betrokken serverapplicaties beheren. Deze uitgebreidere samenwerking gaat per direct van start.

Mobillion was al geruime tijd verantwoordelijk voor het beheer van het tussen zestig en zeventig servers tellende hardwareplatform van Sugababes.nl. Vanaf nu gaat Mobillion dit ook doen voor de bijbehorende serverapplicaties. Dat betekent concreet dat Mobillion nu ook problemen op serverapplicatieniveau in het platform actief opspoort en aanpakt. Sugababes.nl koos voor Mobillion dankzij de expertise over de werking van online communities en de kennis over het functionele gedrag van grote profielensites. Andere beweegredenen waren de vergelijkbare werkwijze van beide partijen en de geografische nabijheid.

Jurgen van Dulst van Sugababes.nl: "De expertise die Mobillion heeft op het gebied van online gemeenschappen en hoe daar het beste mee om te gaan, is vrij uitzonderlijk. Deze kennis was ook bij de keuze voor de uitbreiding van de samenwerking van groot belang. Zij zullen er bijvoorbeeld altijd voor zorgen dat de serversoftware die nodig is om onze applicaties te kunnen draaien, zo veel mogelijk beschikbaar is. We zijn daarom blij dat Mobillion ons ook op dit niveau verder wil ondersteunen."

Erik Leerkes: "Op drukke momenten zijn er soms meer dan viifentwintigduizend mensen online in de online community van Sugababes.nl. Het beheer van een platform van een dergelijk formaat op hard- en serversoftwareniveau vergt dan ook een combinatie van online social networking expertise en zeer specialistische IT-kennis. We zijn blij dat Sugababes.nl in ons de partij heeft gevonden om deze taak aan te kunnen."

Over Sugabes.nl
Sugababes.nl is de grootste jongerenprofielensite van Nederland en bevat meer dan een miljoen profielen.