Time : 16:32:09
Date : 20 September 2007
Sender Name: Coface Belgium

Coface: sterke stijging van het nettoresultaat voor het 1ste semester

De kredietverzekeraar Coface, die zich als doel stelt om de handel tussen ondernemingen overal ter wereld te vergemakkelijken, noteerde in het eerste semester van 2007 een sterke stijging van het nettoresultaat (+ 26,2%) en een aangehouden groei van de omzet (+ 8,3%).

De halfjaaromzet bedraagt ¤ 725 miljoen, een groei van 8,3% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het operationele resultaat bedraagt ¤ 128 miljoen, een stijging van 16,5% in vergelijking met 30 juni 2006.

Anderzijds heeft Coface van de Commissie voor het Bankwezen het statuut van ECAI (External Credit Assessment Institution) gekregen voor haar activiteiten als ratingbedrijf in Frankrijk.

Coface zet bovendien zijn wereldwijde groei voort: het bedrijf versterkt dus zijn netwerk van rechtstreekse vestigingen dat nu al het meest uitgebreide op de markt is. Coface kondigt vandaag de opening aan van haar nieuwe kantoren in Luxemburg, Servië, Marokko en de Emiraten, waardoor het bedrijf voortaan in 64 landen rechtstreeks vertegenwoordigd is.

Coface biedt zijn 105.000 klanten vier tools aan om het beheer, de financiering en de bescherming van hun klantenpost geheel of gedeeltelijk uit te besteden: kredietverzekeringen, bedrijfsinformatie en -rating, beheer van schuldvorderingen en factoring.

Coface heeft een AA+-rating van Fitch Ratings, een AA-rating van S&P en een Aa3-rating van Moody's

Contactpersoon: Paul Huberlant
Marketing Director
paul_huberlant@coface.be

+ 32 475 55 86 13 Opmerkingen: (Geen)

URL: http://www.coface.be

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL